Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

2 αηδιαστικά άρθρα από την Daily Mail για την Κω και τους μετανάστες

Χολή βγάζουν οι Βρετανοί μέσω της Daily Mail για την Κω και την Ελλάδα. Ο λόγος είναι οι χιλιάδες λαθρομετανάστες ή μετανάστες ή πρόσφυγες που καταφθάνουν κατά εκατοντάδες στο νησί καθημερινά και δεν αφήνουν τους βόρειο-ευρωπαίους να απολαύσουν τις διακοπές τους.

Ως χάος χαρακτηρίζεται η κατάσταση στην Κω από την εφημερίδα και τους τουρίστες. Οι Ελληνικές αρχές αδυνατούν να διεκπεραιώσουν τα χαρτιά των εκατοντάδων αλλοδαπών που φτάνουν από την Τουρκία καθημερινά.

Οι αλλοδαποί διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση, καθώς θέλουν να πάνε στην Αθήνα και μετά στην Αυστρία ή τη Γερμανία. Επίσης διαμαρτύρονται για τις συνθήκες διαβίωσης, καθώς στοιβάζονται σε εγκαταλελειμμένα ξενοδοχεία χωρίς τρεχούμενο νερό και τουαλέτες. Επίσης δεν σιτίζονται κανονικά, παρά μόνο μία φορά ημερησίως. Εκτός και αν έχουν ακόμη χρήματα.

Εάν έχουν χρήματα, κάθονται στην ουρά για ένα σάντουιτς ή ένα παγωτό μαζί με τους Βρετανούς ή Ολλανδούς τουρίστες, οι οποίοι (ρατσιστικά) δεν αρέσκονται στην όλη κατάσταση και απειλούν πως δεν θα ξαναέρθουν στην Ελλάδα, λόγω των  «βρωμερών» αλλοδαπών!!! Τι να πούνε και οι Έλληνες που καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με τους χιλιάδες ταλαίπωρους αλλοδαπούς, που αναζητούν καλύτερη τύχη στην «πολιτισμένη» Ευρώπη, αλλά βρίσκονται παγιδευμένοι στην «φτωχή» Ελλάδα…

Κάποιος μετανάστης δήλωσε πως πλήρωσε 1000 ευρώ για να περάσει με βάρκα στην Ελλάδα από την Τουρκία, σε ένα πολύ επικίνδυνο ταξίδι και πρότεινε να πληρώνουν οι μετανάστες 1000 ευρώ στην Ελλάδα για να μεταφέρονται με ασφάλεια

Οι Βρετανοί τουρίστες αηδίασαν με τους απένταρους μετανάστες που τους χαλάνε τις διακοπές τους και απειλούν πως δε θα ξανάρθουν.
Οι Αφγανές πλένουν τα ρούχα των μωρών τους στη θάλασσα, τα παιδιά τους είναι ξυπόλητα και βρώμικα, ενώ οι πατεράδες τους κοιτούν τον ορίζοντα, σκεπτόμενοι ίσως το ταξίδι προς την Αθήνα και γιατί όχι στη Βρετανία.

Φυσικά καμία αναφορά δε γίνεται στην επίσημη άρνηση της Βρετανίας να δεχθεί την ποσόστωση που πρότεινε η Ευρωπαϊκή Ένωση σε ό,τι αφορά την υποδοχή μεταναστών εντός των κόλπων της Ε.Ε. που είχε ως στόχο να ελαφρύνει το βάρος που φέρουν οι χώρες εισόδου των αλλοδαπών, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία.

Η Βρετανική εφημερίδα ξεχνάει βέβαια και τα μεθυσμένα όργια των Βρετανών στη Ρόδο, την Κω, την Κρήτη και αλλού. Το θέμα είναι ότι πλήρωσαν το φθηνό πακέτο διακοπών τους για να ζήσουν το όνειρο της γαλάζιας θάλασσας και του ήλιου στην Ελλάδα και τώρα αναγκάζονται να δουν την πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που δημιούργησε και η κυβέρνησή τους με τις επιλογές της στην Μέση Ανατολή και την Βόρειο Αφρική.

 «Μετανάστες από τη Συρία και το Αφγανιστάν έχουν μετατρέψει την Κω, ένα εξαιρετικά δημοφιλές Ελληνικό νησί λόγω των οικονομικών ταξιδιωτικών πακέτων του, σε ένα «αηδιαστικό κολαστήριο», αναφέρει η Βρετανική Εφημερίδα.

«Την ώρα που οικογένειες τουριστών χαλαρώνουν απολαμβάνοντας τον ήλιο στις ξαπλώστρες, λίγα μέτρα παραπέρα δεκάδες μετανάστες κοιμούνται σε κούτες, ανάμεσα σε σωρούς σκουπιδιών», γράφει η Daily Mail και περιλαμβάνει μαρτυρίες Βρετανών τουριστών.

Η Anne Servante, νοσηλεύτρια από το Μάντσεστερ, που πέρασε μια βδομάδα με τον άντρα της στην Κω, αναφέρει πως οι προσδοκίες της για χαλαρωτικές διακοπές στο Ελληνικό νησί διαψεύστηκαν. Περιγράφοντας την εικόνα ως αηδιαστική, η Anne δύσκολα συγκρατεί την οργή της:
«Επισκεπτόμαστε το νησί εδώ και περίπου 10 χρόνια. Μας αρέσει να τρώμε, να πίνουμε και να χαλαρώνουμε. Όμως φέτος η ατμόσφαιρα είναι διαφορετική. Υπάρχει πολύ βρώμα στους δρόμους. Δεν μπορούμε ούτε καν να απολαύσουμε το φαγητό μας. Καθόμασταν στο εστιατόριο να φάμε και δίπλα στο παράθυρο κάθονταν απένταροι μετανάστες που μας κοιτούσαν συνεχώς».
Προφανώς η Βρετανίδα δεν αντιλαμβάνεται  γιατί βρίσκονται αυτοί οι άνθρωποι εκεί και τι έχουν περάσει.

Ένα άλλο ζευγάρι από το Μπέρμινγχαμ που επισκέφθηκε τη Κω φέτος για πρώτη φορά δήλωσε στην Daily Mail ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και η Κως εξακολουθεί να μοιάζει με κέντρο φιλοξενίας μεταναστών, δεν πρόκειται να ξαναπατήσουν!!!

Σύμφωνα με την Daily Mail, οι μετανάστες έχουν κατακλύσει τους δρόμους του νησιού περιμένοντας να τους δοθεί η άδεια να ταξιδέψουν στην ηπειρωτική Ελλάδα. Οι πιο «ευκατάστατοι» από αυτούς διαμένουν σε ξενοδοχεία που χρεώνουν 10-15 ευρώ ανά διανυκτέρευση ενώ άλλοι έχουν εγκατασταθεί σε εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο στα περίχωρα της πόλης.

Τουλάχιστον 6.000 μετανάστες έχουν φθάσει στην Κω τους τελευταίους μήνες αναφέρει το άρθρο, προσθέτοντας ότι κάθε βράδυ, μεταξύ 3 και 7 τα ξημερώματα, οι παραλίες υποδέχονται 300 νέες αφίξεις από την Τουρκία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δημοσίευμα έχει προκαλέσει αρκετά έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λόγω του προκλητικού και ρατσιστικού του ύφους.

«Η Daily Mail ξεπέρασε και τον χειρότερο εαυτό της με αυτό το άρθρο»,
«Συμπονώ τους κακόμοιρους τους Βρετανούς, οι διακοπές τους καταστράφηκαν από ανθρώπους που προσπαθούν να γλιτώσουν από έναν πόλεμο»,
είναι κάποια από τα μηνύματα που στηλιτεύουν την αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή που αντανακλά το Βρετανικό άρθρο.

Διαβάστε αναλυτικά τα δημοσιεύματα της daily mail και δείτε τις φωτογραφίες και τα video στα link:
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3099736/Holidaymakers-misery-boat-people-Syria-Afghanistan-seeking-asylum-set-migrant-camp-turn-popular-Greek-island-Kos-disgusting-hellhole.html
και
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3100743/Chaos-Kos-300-migrants-arrive-DAY-turn-incompetent-Greek-officials-holidaymakers-misery.html


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου