Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Πρόγραμμα διάσωσης ήταν και το κατοχικό δάνειο του 1942

Το έγγραφο έχει ημερομηνία 28 Μαρτίου 1942 και είναι ένα ακόμη Γερμανικό «πρόγραμμα διάσωσης της Ελληνικής οικονομίας»!
Το έγγραφο είναι το κατοχικό δάνειο, που με το ζόρι δώσαμε στην Γερμανία του Χίτλερ, η οποία είχε υποδουλώσει την Ελλάδα!

Οι Γερμανοί το είχαν ονομάσει κι αυτό «πρόγραμμα διάσωσης», όπως πρόγραμμα διάσωσης ονομάζουν και το σημερινό μνημόνιο. 
Το έγγραφο είναι ένα από τα πολλά που έχει συγκεντρώσει ο δικηγόρος Σαράντος Θεοδωρόπουλος που μάχεται χρόνια τώρα για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου.


Μέρος του πολύτιμου υλικού που διαθέτει, έδειξε στην εκδήλωση του ΜΑΧΩΜΕ όπου έγινε εξαιρετική συζήτηση με σημαντικές εισηγήσεις του  Βουλευτή Βοιωτίας Γιάννη Σταθά, του Χαρίλαου Ερμείδη και του Γιώργου Παπαλεξίου και του Σαράντου Θεοδωρόπουλου. Το συντονισμό έκανε η   ιστορικός Dr  Βασιλική Λάζου.


Ο κ.Θεοδωρόπουλος έδωσε πρόσφατα μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο onalert.gr. Εκτός από τη ρηματική διακοίνωση του Μαρτίου του 1942, με την οποία μας επεβλήθη το κατοχικό δάνειο, της οποίας όπως σημειώνει «η φρασεολογία μας προσγειώνει βάναυσα στο σήμερα», έδειξε τις «κλούβες» αλλά και τον διοικητή της μεραρχίας που έκαψε τα Καλάβρυτα, δισέγγονο τού πρώτου Υπουργού Στρατιωτικών της Ελλάδας.


Οι Γερμανοί όμως δεν χρωστάνε στην Ελλάδα μόνο τις πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο. Είναι διαχρονικοί μπαταχτσήδες!

Χρέη που οι Γερμανοί ουδέποτε πλήρωσαν στην Ελλάδα, υπάρχουν από τις εμπορικές συναλλαγές μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας από την δεκαετία 1930-40. 


Την πάρα πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία των προπολεμικών χρεών της Γερμανίας προς την Ελλάδα αποκάλυψε με στοιχεία και αριθμούς ο κ. Σαράντος Θεοδωρόπουλος στην συνέντευξή του στο onalert.gr.

Τα στοιχεία που δίνει είναι αποκαλυπτικά και ανάμεσα σ’ αυτά περιλαμβάνεται και μια παρτίδα αντιαεροπορικών, από την γνωστή εταιρεία Rheinmetall, τα οποία προορίζονταν για την πληρωμή των Ελληνικών καπνών που στάλθηκαν στο Βερολίνο.


Τα καπνά πήγαν στη Γερμανία, τα αντιαεροπορικά όμως δεν ήρθαν ποτέ στην Ελλάδα!

O κ.Θεοδωρόπουλος είναι δικηγόρος, μέλος του προεδρείου της Πανελλήνιας Ένωσης Δικηγόρων για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις (ΠΕΔ), μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα (ΕΣΔΟΓΕ) και μέλος της Επιτροπής του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις.

Δείτε την συνταρακτική συνέντευξη στο onalert.gr
https://www.youtube.com/watch?v=Caik8cBcoEs



Τις προηγούμενες ημέρες, ο οικονομολόγος από τις ΗΠΑ Νίκος Οικονομίδης, παρομοίωσε την πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ με την Μικρασιατική καταστροφή.
Θα μπορούσε  όμως να παραμοιάσει και την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ σαν την Γερμανική κατοχή...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου