Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Αμερικανοί διπλωμάτες στα γραφεία του Κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (DEP) στην Κομοτηνή

O υπεύθυνος του Πολιτικού Γραφείου της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Rafael Diaz και τα στελέχη της Πρεσβείας συναντήθηκαν με τα διοικητικά μέλη του ΚΙΕΦ (DEB) στην Κομοτηνή.

Οι Αμερικανοί διπλωμάτες στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή την Τρίτη 31 Μαρτίου 2015 συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του ΚΙΕΦ Μουσταφά Αλή Τσαβούς, τον Αντιπρόεδρο του ΚΙΕΦ και Υπεύθυνο της Νομαρχιακής Οργάνωσης Ξάνθης Οζάν Αχμέτογλου και με την Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων του ΚΙΕΦ Λεϊλά Σαλίχογλου.

Στη συνάντηση, έγινε συζήτηση γύρω από τις εργασίες του κόμματος και τα αιτήματα της Τουρκικής Μουσουλμανικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή αξιολογήθηκαν θέματα και εξελίξεις την τελευταία περίοδο που αφορούν την Μειονότητα.

Τα διοικητικά μέλη του ΚΙΕΦ κατά τη σύσκεψη, εξέφρασαν τις προσδοκίες της Μειονότητας από την νέα κυβέρνηση της χώρας και υπογράμμισαν την ελπίδα της κοινωνίας για την επίλυση των μειονοτικών προβλημάτων.

Στο τέλος της συνάντησης, τα διοικητικά μέλη του ΚΙΕΦ ευχαρίστησαν τον υπεύθυνο του Πολιτικού Γραφείου της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Rafael Diaz και τα στελέχη της Πρεσβείας για την επίσκεψή τους.


Πηγή : http://www.debpartisi.org/indexGR1.php?s=detayGR&id=3504


Βλέπουμε πως οι Αμερικανοί ενδιαφέρονται για τα «προβλήματα» της «Τουρκικής» Μουσουλμανικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, περισσότερο από τα προβλήματα των Ελλήνων της Μικράς Ασίας (όσων έχουν απομείνει εξ’ αιτίας των Τούρκων).
Η επίσκεψη σε ανθρώπους που ενώ γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα, διαθέτουν Ελληνικό διαβατήριο και βρίσκονται υπό την κάλυψη της συνθήκης της Λοζάνης, που μιλά για θρησκευτική και όχι εθνική μειονότητα και αυτοαποκαλούνται Τούρκοι, αποτελεί πρόκληση και παραβίαση των συμφερόντων της Ελλάδας, από σύμμαχο και φίλη χώρα (ΗΠΑ).
Πως αντιδρά σε αυτές τις προκλήσεις η νέα Ελληνική κυβέρνηση;
Μάλλον… δεν αντιδρά…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου