Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Συγκέντρωση στις Καστανιές για να γκρεμιστεί ο φράχτης του Έβρου

Μέλη αντιεξουσιαστικών κινήσεων  από όλη την Ελλάδα, αναμένεται να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 9 Μαΐου 2015 στις Καστανιές του βορείου Έβρου, με στόχο το γκρέμισμα του φράχτη του Έβρου.

Μέλη αντιεξουσιαστικών κινήσεων, από τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, την Πάτρα, την Κομοτηνή και τα Γιάννενα, αναμένεται να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση – συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 9 Μαΐου στις 14:30.  Τρεισήμισι ώρες νωρίτερα, τα λεωφορεία θα ξεκινήσουν από την Κομοτηνή με προορισμό τον βόρειο Έβρο.

Υπάρχουν αφίσες που καλούν τον κόσμο να λάβει μέρος στην κινητοποίηση, ενώ και στο internet υπάρχουν ανακοινώσεις – προσκλήσεις: https://www.kinimatorama.net/event/51114

Σε άρθρο στο http://www.paratiritis-news.gr/details.php?id=170677 διαβάζουμε:
Το κάλεσμα της συγκέντρωσης έγινε αρχικά με πρωτοβουλία της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Κομοτηνής και ύστερα από επικοινωνία με όλο τη δίκτυο της Κίνησης στην Ελλάδα, η συγκέντρωση αυτή θα αποτελέσει μια πανελλαδική κινητοποίηση με τη συμμετοχή συλλογικοτήτων από όλη τη χώρα.
Πλαίσιο της κινητοποίησης αποτελεί  όλο το φαντασιακό της εθνικής ασφάλειας και της φυλετικής καθαρότητας το οποίο ενυλώνεται στο συγκεκριμένο φράχτη του Έβρου.
Σύμφωνα με τα μέλη της ΑΚ Κομοτηνής ο φράχτης αυτός αποτελεί τη βαθύτερη αιτία του θανάτου τόσων αθώων ψυχών, μετά και τα πρόσφατα γεγονότα με τα θύματα της Μεσογείου, ενώ η συγκέντρωση πραγματοποιείται για «να διαλυθεί η σημειολογία του θανάτου και του αποκλεισμού, να γκρεμιστεί ο φράχτης του Έβρου».

Σημειώνεται πως ο φράχτης του Έβρου που φτιάχτηκε με σκοπό την αποτροπή της παράνομης εισόδου στη χώρα αλλοδαπών, έχει υποστεί σημαντικές ζημιές από τις πλημμύρες των τελευταίων μηνών, ενώ δεν υπάρχει πληροφόρηση για το πότε θα επιδιορθωθούν αυτές οι ζημιές.

Η δημιουργία του φράχτη του Έβρου, είχε ως αποτέλεσμα την μείωση στο ελάχιστο της ροής εισόδου μεταναστών στερουμένων άδειας εισόδου στην Ελλάδα από την περιοχή, έστρεψε όμως την ροή στα νησιά.

Επίσης υπενθυμίζεται πως η Βουλγαρία αποφάσισε να δημιουργήσει ολικό φράχτη με τα σύνορά της με την Τουρκία, σε μια προσπάθεια ανάσχεσης του κύματος παράνομων μεταναστών στο έδαφός της.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου