Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Επιβολή χρήσης πλαστικού χρήματος για αγορές 50 ευρώ!

Στις αρχές Απριλίου είχε γίνει γνωστή η πρόθεση της κυβέρνησης να αλλάξουν όλα στις πληρωμές και τις αγορές, μέσω της υποχρεωτικής η χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας για αγορές άνω των 300 ή 500 ευρώ, ενώ σήμερα το όριο είναι 1.500 ευρώ.

Οι νέες πληροφορίες θέλουν το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να εξετάζει την πιθανότητα υποχρεωτικής χρήσης πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας για συναλλαγές άνω των 50 ή 70 ευρώ (ούτε καν 100) όπως είπε το βράδυ της Δευτέρας ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στο Star και τον Νίκο Χατζηνικολάου!!!

«Στα πολυτελή νησιά με μεγάλη κίνηση θέλουμε στις συναλλαγές πάνω των 50 – 70 ευρώ να υπάρχει αναγκαστικά η πληρωμή με πιστωτική κάρτα», είπε ο Πρωθυπουργός.

Ο σκοπός του μέτρου αυτού είναι η είσπραξη του ΦΠΑ από το κράτος, καθώς δεν καταβάλλεται σήμερα από τους επαγγελματίες, ως οφείλεται.

Στελέχη των ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ αντιμετωπίζουν θετικά τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει άμεσα στη καθιέρωση των ηλεκτρονικών πληρωμών σε καθημερινή βάση, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή στο ΦΠΑ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της tribune.gr, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εφαρμόσει το μέτρο αυτό σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα σε κοσμικά νησιά, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, τα αποτελέσματα του οποίου θα αξιοποιηθούν για να υπολογιστούν τα μελλοντικά έσοδα που θα μπορούσαν να προκύψουν από την καθολική επέκταση των πληρωμών με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.

Εάν τα αποτελέσματα του πιλοτικού προγράμματος είναι ικανοποιητικά, η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει κοινοτικούς πόρους για να χρηματοδοτήσει την εγκατάσταση ειδικών μηχανημάτων σε όλους τους επιχειρηματικούς και επαγγελματικούς τομείς, π.χ. από περίπτερα μέχρι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων.

Ο σκοπός θα είναι να γίνονται όλες οι ηλεκτρονικές πληρωμές υποχρεωτικά μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας. Θα πρέπει όμως να αναγκαστούν – υποχρεωθούν οι τράπεζες να αυξήσουν τα πιστωτικά όρια των καρτών των χρηστών, καθώς σήμερα αρνούνται να αυξήσουν το πιστωτικό όριο από τα 1000 στα 3000 ευρώ, ακόμη και εάν αποδεδειγμένα ο κάτοχος της κάρτας πρόκειται να πληρώσει το φόρο, όπως δικαιούται, προφασιζόμενες χαμηλά έσοδα κατά την φορολογική δήλωση του κατόχου της κάρτας!!!

Βλέπουμε πως η Νέα Τάξη Πραγμάτων χρησιμοποιεί με πολύ ωραίο τρόπο την καταβολή των φόρων για να καταργήσει τα μετρητά.
Έτσι θα μπορέσει να επέλθει ο απόλυτος έλεγχος στις αγορές και τη ζωή του καθενός ανθρώπου.
Το κράτος θα γνωρίζει ό,τι κι αν αγοράζουμε, ότι κι αν κάνουμε.
Ακόμη και αν κάποιος θέλει να αγοράσει σεξουαλικά βοηθήματα, το κράτος θα γνωρίζει ότι τα αγόρασε ο Γιάννης, η Κατερίνα, ο καθένας...
Ποιος άλλος όμως θα έχει πρόσβαση σ’ αυτές τις πληροφορίες;
Πως μπορεί να χρησιμοποιηθούν αυτές οι πληροφορίες;
Γιατί θα πρέπει να γνωρίζουν οι υπάλληλοι της τράπεζας (και μέσω αυτών ποιος ξέρει ποιος άλλος) το γεγονός της νόμιμης αγοράς ενός ακριβού σετ κοσμημάτων από νόμιμο κοσμηματοπωλείο;
Ποιος εξασφαλίζει την εχεμύθεια;
Γιατί καταπατούνται όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα της ιδιωτικής ζωής στο όνομα της φοροδιαφυγής;
Το κράτος ας ψάξει άλλους τρόπους για να ελέγξει και να επιβάλλει την καταβολή των φόρων και ας αφήσει ήσυχη την ιδιωτική ζωή των πολιτών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου