Σάββατο 11 Απριλίου 2015

2,5 εκατ. «μετανάστες» έτοιμοι να μπούνε στην Ελλάδα από την Τουρκία

Συνθήκες έκτακτης ανάγκης διαμορφώνονται τις τελευταίες εβδομάδες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, εξαιτίας της πρωτοφανούς αύξησης του αριθμού των λαθρομεταναστών από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Οι «εταίροι» της Ελλάδας στην Ε.Ε. αδιαφορούν για το τεράστιο αυτό πρόβλημα και ενδιαφέρονται μόνο για την μη προώθηση όλων αυτών των ανθρώπων στο εσωτερικό της Ευρώπης.
Υποχρεώνουν μάλιστα την Ελλάδα μέσω συνθηκών, να κρατά όλους αυτούς τους ανθρώπους φυλακισμένους, εντός των συνόρων της.

Το Α’ τρίμηνο του 2015 διασώθηκαν από το Λιμενικό Σώμα 10.445 αλλοδαποί, που εντοπίστηκαν να μπαίνουν παράτυπα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τη στιγμή που ο αριθμός τους το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι ήταν 2.863.

Η μεγάλη όξυνση του φαινομένου προβληματίζει έντονα την κυβέρνηση και τους τοπικούς φορείς.

Οι εκτιμήσεις ανώτατων αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος καταλήγουν στο ότι αναμένεται νέο ανεξέλεγκτο κύμα παράνομων μεταναστών.
Όπως εκτιμούν, οι συλλήψεις παράτυπων μεταναστών θα φτάσουν φέτος τις 60.000 από 40.000 πέρυσι ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι στα Τουρκικά παράλια υπάρχουν συγκεντρωμένοι 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι που περιμένουν την ευκαιρία για να μπουν στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το πρόβλημα είναι τεράστιο, ενώ δημιουργείται προβληματισμός στα κυβερνητικά στελέχη ακόμη και για θέματα εθνικής ασφάλειας.



Ταυτόχρονα αντιδρά και ο Δήμος Αθηναίων που δέχεται το ολοένα και αυξανόμενο βάρος αυτών των ανθρώπων στο κέντρο της πρωτεύουσας. Η ιδέα να συγκεντρωθούν οι παράνομοι μετανάστες σε νησιά δεν βρίσκει πολλούς υποστηρικτές, για διάφορους λόγους.

Μόλις την Μ. Πέμπτη πλωτό του Λιμενικού περισυνέλεξε 43 μετανάστες που επέβαιναν σε ακυβέρνητο φουσκωτό σκάφος σε θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ρόδου, ενώ στην Κω, περισυλλέχθηκαν από φουσκωτή βάρκα 38 παράτυποι μετανάστες.

Από την αρχή του έτους μέχρι την 31η Μαρτίου το Λιμενικό στην Κω συνέλαβε 518 παράτυπους μετανάστες (αντί 154 πέρυσι), ενώ τη Μ. Δευτέρα 7 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο δουλεμπορικού σκάφους με προορισμό την Κω, στα Τουρκικά χωρικά ύδατα.

Ακόμη εντονότερο είναι το πρόβλημα στη Λέσβο και δευτερευόντως στη Χίο. Στη Λέσβο, το Λιμενικό έχει εντοπίσει και περισυλλέξει από την αρχή του χρόνου 5.123 αλλοδαπούς, τους μισούς δηλαδή, από τους συνολικά 10.445 συλληφθέντες.

Την Μ. Δευτέρα, στη θαλάσσια περιοχή Συκαμινέας και στην ακτή Αμμουδέλι βρέθηκαν 26 και 50 αλλοδαποί αντίστοιχα, οι οποίοι και συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Σε 140 με 160 άτομα ανέρχεται ο αριθμός των παράνομων μεταναστών που εντοπίστηκαν τη Μ. Πέμπτη από αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας στις ακτές της Γαύδου στην περιοχή Τρυπητή. Οι παράνομοι Αφρικανοί μετανάστες επέβαιναν σε αλιευτικό που προσάραξε στο νησί.

Οι 60 κάτοικοι της Γαύδου έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να βοηθήσουν τους Αφρικανούς.
Στο νησί μεταφέρθηκαν με σκάφος του λιμενικού 11 αστυνομικοί προκειμένου να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια, ενώ οι παράνομοι μετανάστες αναμένεται να φιλοξενηθούν στο σχολείο και σε διάφορα καταλύματα στο Καστρί, την πρωτεύουσα του νησιού.
Επίσης πλωτό του λιμενικού μετέφερε στο νησί ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ενώ πραγματοποίησε από τη Γαύδο τρεις διακομιδές μεταναστών στα Σφακιά οι οποίοι έχρηζαν νοσοκομειακής περίθαλψης μεταξύ των οποίων και μίας εγκύου.

Το τι θα γίνει στην συνέχεια παραμένει άγνωστο, καθώς είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί κατάλληλος χώρος για τόσους ανθρώπους. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προταθεί η μεταφορά τους στην σχολή χωροφυλακής στο Ρέθυμνο, η οποία είναι κενή και διαθέτει όλες τις αναγκαίες υποδομές για την παραμονή τους.


Μπροστά στο τεράστιο και εθνικό πλέον πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης που πλήττει την Ελλάδα, που πλέον προκαλεί εθνική αλλοίωση (αποτελούν το 20% των κατοίκων της χώρας), το Υπουργείο Εσωτερικών αντί να δει πως θα σταματήσει τη ροή ξένων ανθρώπων προς την χώρα, επεξεργάζεται νόμο που θα δίνει «ιθαγένεια» στους «μετανάστες»…

Κακώς βέβαια μιλάμε τα τελευταία 15 χρόνια για ιθαγένεια και όχι για υπηκοότητα.
Άλλο πράγμα είναι ο ιθαγενής και άλλο ο υπήκοος μιας χώρας.
Ιθαγενής σημαίνει γέννημα – θρέμμα, από γονείς με την ίδια ιθαγένεια, στην προκειμένη περίπτωση Ελληνική.
Υπήκοος σημαίνει πως η ιθαγένειά του μπορεί να είναι π.χ. Αιγυπτιακή, αλλά το διαβατήριό του είναι Ελληνικό, καθώς απέκτησε την υπηκοότητα μετά από μακρά και νόμιμο παραμονή στη χώρα.

Μετά όμως από την απόφαση του να χορηγείται η Ελληνική Ιθαγένεια και όχι η Υπηκοότητα, ο νέος νόμος που τέθηκε σε διαβούλευση προβλέπει τα παρακάτω:

Η εγγραφή του παιδιού στην Α' δημοτικού και η συνέχιση της παρακολούθησης του σχολείου κατά τον χρόνο υποβολής της δήλωσης, σε συνδυασμό με την προηγούμενη νομιμότητα ενός εκ των γονέων για τουλάχιστον 5 τουλάχιστον χρόνια πριν από τη γέννηση του παιδιού, αποτελούν τις προϋποθέσεις για την κτήση ιθαγένειας από τα παιδιά των μεταναστών.

Σύμφωνα με το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, σε περίπτωση που ένα παιδί γεννηθεί πριν ο γονέας κλείσει 5 έτη νόμιμης διαμονής στη χώρα (π.χ. εάν το παιδί γεννηθεί όταν ο ένας γονέας έχει από 1 έως 4 χρόνια νόμιμης διαμονής), το δικαίωμα κτήσης της ιθαγένειας θεμελιώνεται με τη συμπλήρωση δεκαετούς συνεχούς νόμιμης διαμονής του γονέα.

Επίσης, Ελληνική ιθαγένεια αποκτούν τα παιδιά, των οποίων τουλάχιστον ένας γονέας διαθέτει «ισχυρή» άδεια διαμονής (π.χ. άδεια διαμονής αορίστου χρόνου ή επί μακρόν διαμένοντος).

Με το σχέδιο νόμου γίνεται προσπάθεια να επιλυθεί το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με την ακύρωση, από το Συμβούλιο της Επικρατείας, της σχετικής ρύθμισης στον Ν.3838/2010, σύμφωνα με την οποία το παιδί αποκτούσε ιθαγένεια με τη γέννησή του, εφόσον και οι δύο γονείς ήταν νόμιμοι για τουλάχιστον 5 χρόνια.

Στο νέο νομοσχέδιο κύριο ρόλο παίζει η εγγραφή του παιδιού στην Α' δημοτικού σε συνδυασμό με την πενταετή συνεχή διαμονή ενός εκ των γονέων.

Το νομοθέτημα διατηρεί τους άλλους τρόπους κτήσης της ιθαγένειας, όπως προβλέπονταν στο προηγούμενο σχέδιο νόμου που έφερε την υπογραφή υπουργών της προηγούμενης κυβέρνησης. Αυτοί οι τρόποι κτήσης ιθαγένειας αφορούν παιδιά που έχουν απολυτήριο λυκείου και είναι απόφοιτοι ΑΕΙ-ΤΕΙ, παιδιά που έχουν ολοκληρώσει την εννεαετή υποχρεωτική εκπαίδευση, όπως ορίζεται από το Ελληνικό Σύνταγμα ή έχουν ολοκληρώσει το γυμνάσιο και το λύκειο στην Ελλάδα.

Κύριος στόχος του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου είναι τα παιδιά των μεταναστών να αποκτούν ιθαγένεια όσο είναι παιδιά, διότι στην ηλικία αυτή- όπως σημειώνει στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών- διαμορφώνεται κοινωνική συνείδηση και κατά συνέπεια εθνική ταυτότητα.

Ας ελπίσουμε πως σε 10 ή 20 χρόνια, τα παιδιά των μεταναστών που θα έχουν αποκτήσει την Ελληνική Ιθαγένεια και προέρχονται από συνορεύουσες – όμορες με την Ελλάδα χώρες, δεν θα αρχίσουν να δημιουργούν μειονοτικά προβλήματα. Δεν θα εγείρουν δηλαδή θέμα π.χ. Αιγυπτιακής* μειονότητας στην Ελλάδα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Αν μπορέσει να αποκλειστεί η δημιουργία μειονοτήτων από τους μετανάστες, τότε καλώς. Αν όχι, τότε η Ελλάδα θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση.



Όπως σε πολύ δύσκολη θέση βρέθηκε και ο στρατός της Ελβετίας, όταν Αλβανικής καταγωγής Ελβετοί στρατιώτες φωτογραφήθηκαν με στολή και κρατώντας την Αλβανική σημαία!

Η εφημερίδα Dnevnik των Σκοπίων έγραψε ότι η φωτογραφία είναι προκλητική και προδοτική για την Ελβετία!

Η εφημερίδα παρουσίασε και τις αντιδράσεις ενός αξιωματικού του Ελβετικού στρατού ο οποίος δήλωσε πως «αυτή η φωτογραφία αντιστοιχεί με προδοσία» και πρόσθεσε ότι κατανοεί το ότι οι στρατιώτες διατηρούν τις εθνικές τους ρίζες (Αλβανικές), αλλά θα πρέπει να καταλάβουν ότι φορούν τη στολή του Ελβετικού στρατού και πρέπει να εξυπηρετούν τα συμφέροντα αυτού του στρατού και μόνο.

Ο εκπρόσωπος του Ελβετικού στρατού Κριστόφ Μπρούνερ δήλωσε ότι θεωρεί απαράδεκτη τη φωτογράφιση αυτή, ενώ εκείνο που θέλει η Ελβετία είναι οι στρατιώτες της να φωτογραφίζονται με τη σημαία της.

Επίσης, ο Μάρκο Ρομάνο, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της Ελβετίας σημείωσε ότι η φωτογραφία που δημοσιεύθηκε στα Αλβανικά μέσα ενημέρωσης είναι απαράδεκτη και ενέχει στοιχεία προδοσίας.

Ας ελπίσουμε πως η Ελλάδα δεν θα αντιμετωπίσει στο μέλλον παρόμοια περιστατικά, προσπαθώντας να «ενσωματώσει μετανάστες» που δεν αισθάνονται πραγματικά Έλληνες, αλλά το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να προωθήσουν τα εθνικά τους συμφέροντα...



* Χρησιμοποιείται η Αίγυπτος, καθώς με την συγκεκριμένη χώρα υπάρχουν άριστες σχέσεις και πιθανότατα ποτέ δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα με «μειονότητες»…

Με πληροφορίες από τα :
imerisia.gr kathimerini.gr tribune.gr onalert.gr zougla.gr flashnews.gr defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου