Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Jaguar με ύποπτους τζιχαντιστές στον Έβρο ενώ υπάρχουν 17 πόρτες στον φράχτη του Έβρου

Συναγερμός σήμανε πρόσφατα στις αστυνομικές αρχές της Βόρειας Ελλάδας, όταν οι Γαλλικές αρχές έστειλαν σήμα για επιτήρηση μιας μαύρης Jaguar, με επιβάτες Αραβικής καταγωγής και πιθανότερο προορισμό τη Συρία.

Η «πληροφορία» από το Παρίσι έκανε λόγο για όχημα με Γαλλικές πινακίδες, για τους επιβάτες του οποίου εξετάζεται το ενδεχόμενο να είχαν διασυνδέσεις με τζιχαντιστές, ενώ αργότερα διαπιστώθηκε πως οι Τούρκοι τους είχαν αρνηθεί την είσοδο στη χώρα τους.

Το όχημα ξαναπέρασε τελικά σε Ελληνικό έδαφος και από τον Έβρο κινήθηκε προς Θεσσαλονίκη, ενώ για κάθε κίνησή του ενημερωνόταν η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
Από πληροφορίες προκύπτει ότι το τελευταίο διάστημα αυξάνεται η διέλευση από τη Βόρεια Ελλάδα οχημάτων που ενδέχεται να μεταφέρουν άτομα που χαρακτηρίζονται ως ύποπτα για τυχόν διασυνδέσεις με τζιχαντιστές και τα οποία φέρεται να έχουν ως τελικό προορισμό τη Συρία.

Όπως εξηγούν στελέχη της ΕΛΑΣ, η Βόρεια Ελλάδα φαίνεται πως έχει μπει ενεργά στο «κυνήγι» των τζιχαντιστών, καθώς θεωρείται περιοχή διέλευσης για άτομα που μπορεί να κατευθύνονται προς Συρία ή αντίθετα προς Ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία, το Βέλγιο, η Γερμανία, αλλά και η Αγγλία.

«Θα ήταν παράλογο να πιστεύουμε ότι με τόσους μετανάστες που διέρχονται καθημερινά από τη χώρα μας δε θα περάσουν και άτομα που ίσως να έχουν σχέση με τζιχαντιστές. Η χώρα μας είναι σταυροδρόμι και είναι λογικό από εδώ να επιχειρήσουν να περάσουν τέτοιου είδους άτομα. Οι έλεγχοι είναι αυστηροί, ενώ αξιοποιούμε στο έπακρο κάθε είδους πληροφορία που έχουμε ή που μας έρχεται από διωκτικές αρχές του εξωτερικού», επισημαίνει υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛΑΣ.


 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Jaguar που εντοπίστηκε πριν από μερικές μέρες στον Έβρο έφτασε τελικά μέχρι τη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, από την πρώτη στιγμή είχε δοθεί σήμα να εντοπιστεί και να τεθεί υπό διακριτική παρακολούθηση, ενώ παράλληλα γινόταν λόγος για «επικίνδυνα» άτομα και οι αστυνομικοί πήραν εντολή να φορούν αλεξίσφαιρα γιλέκα και να αναφέρουν οποιαδήποτε εξέλιξη στην Αντιτρομοκρατική. Η υπόθεση φαίνεται πως ερευνάται ακόμη.

Το όχημα με τις γαλλικές πινακίδες, εντοπίστηκε κάποια στιγμή στην Εγνατία οδό, στη συνέχεια στην Ασπροβάλτα, μέχρι που έφτασε έξω από τη Θεσσαλονίκη και οι επιβάτες της το εγκατέλειψαν!
Μάλιστα, για αρκετές μέρες το συγκεκριμένο αυτοκίνητο παρακολουθούνταν από αστυνομικούς, ωστόσο τελικά δεν παρουσιάστηκε κανείς, το όχημα κατασχέθηκε και εικάζεται πως οι επιβάτες έφυγαν με άλλο αυτοκίνητο.

Επίσης, από πληροφορίες προκύπτει πως στην περιοχή του Έβρου είχε εντοπιστεί στις αρχές του 2014 όχημα που υποτίθεται ότι μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία, ωστόσο σε έλεγχο που του είχε γίνει, οι αστυνομικοί εντόπισαν κάτω από τις κουβέρτες και το φαρμακευτικό υλικό και διόπτρες νυχτός, αλλά και μαχαίρια, τα οποία κατασχέθηκαν, ενώ η υπόθεση πήρε το δρόμο προς την Αντιτρομοκρατική.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, στον Έβρο εντοπίστηκε και όχημα με οδηγό Βέλγο υπήκοο, με καταγωγή από Συρία, ο οποίος σε έλεγχο που του έγινε διαπιστώθηκε πως μετέφερε μεταλλικά κιβώτια με συσκευές νυχτερινής σκόπευσης.

Ύποπτα θεωρούνται συνήθως τα οχήματα που έχουν Γαλλικές πινακίδες, αλλά και Βελγικές ή Γερμανικές, στα οποία επιβαίνουν άτομα με καταγωγή από Αλγερία, Μαρόκο και Συρία, όπως αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛΑΣ.

Οι Ελληνικές αρχές, μόλις εντοπίσουν κάποιο ύποπτο όχημα, το θέτουν υπό παρακολούθηση με στόχο να δουν πού θα κατευθυνθεί, τι δρομολόγιο θα ακολουθήσει και εάν τα άτομα που επιβαίνουν σε αυτό θα πραγματοποιήσουν τυχόν επαφές κατά τη διάρκεια της διαδρομής τους μέσα από την Ελλάδα.

Έχει διαπιστωθεί πως τα άτομα αυτά συνήθως ταξιδεύουν μεμονωμένα με ΙΧ αυτοκίνητα, ενώ κάποιοι άλλοι δηλώνουν πως κατευθύνονται προς Κωνσταντινούπολη, όπου δήθεν σκοπεύουν να επισκεφτούν συγγενείς, ωστόσο προορισμός τους είναι η Συρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δεύτερο εξάμηνο του 2014 η Τουρκία αρνήθηκε την είσοδο σε τουλάχιστον 6 οχήματα με Γαλλικές πινακίδες και επιβάτες άτομα αραβικής καταγωγής, τα οποία ήθελαν να περάσουν στο έδαφός της.

«Εάν τους θεωρήσουν ύποπτους, τους αρνούνται την είσοδο. Έτσι αναγκαστικά επιστρέφουν στην Ελλάδα και κινούνται και πάλι προς Ευρώπη. Δεν ξέρουμε αν είναι άτομα που έχουν διασυνδέσεις με τζιχαντιστές, εμείς τους έχουμε υπό διακριτική επιτήρηση. Μπορούμε να επέμβουμε μόνο εάν έχουμε συγκεκριμένα στοιχεία», επισημαίνει υψηλόβαθμος αξιωματικός.

Πηγή: Εφημερίδα Αγγελιοφόρος της Κυριακής


Στο μεταξύ, πριν λίγες μέρες η Αναπληρώτρια Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, είχε δημιουργήσει σάλο με τις δηλώσεις της για ανοιχτές πόρτες στον φράχτη του Έβρου, ώστε να μπορούν οι παράνομοι μετανάστες να εισέρχονται στην Ελλάδα!!!

Όμως, έτοιμες είναι από την κατασκευή του φράχτη του Έβρου οι πόρτες που επιθυμεί η Τασία Χριστοδουλοπούλου, για την πρόσβαση των παράνομων μεταναστών.
Οι πόρτες είναι 17 συνολικά σε όλο το μήκος του φράχτη και γι αυτό ενημερώθηκε σχετικά η Υπουργός όταν συνάντησε τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων, Παναγιώτη Χαρέλα.
Ο κ. Χαρέλας μιλώντας στον Status Radio 94,2 είπε ότι περιμένει με αγωνία την ανακοίνωση της νέας μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης, ελπίζοντας ότι η Υπουργός θα κατανοήσει πως δεν είναι δυνατόν οι παράνομοι μετανάστες να έχουν την ίδια αντιμετώπιση από τον νόμο, όπως και οι γηγενείς.

Στο σημείο αυτό να αναρωτηθούμε για το άτοπο, άσκοπο, άκαιρο ή ακόμη και άκυρο (όπως λέγεται) της ένστασης του Ευρωβουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρη Παπαδημούλη και της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασιλικής Κατριβάνου, για τα τραγούδια που ακούστηκαν από τα ΟΥΚ κατά την παρέλαση της 25 Μαρτίου.
Άραγε τι τραγούδια – συνθήματα επιθυμούν οι «προοδευτικοί» της Ελλάδας να τραγουδούν τα ΟΥΚ; Μήπως το «ενδιολέτα τσιγκολελέτα»;

Παραθέτουμε την δήλωση της βουλευτού στην παρακάτω εικόνα.



Τα κόμπλεξ της δήθεν προοδευτικής αριστεράς, καλό είναι να ξεπεραστούν σύντομα, προς όφελος της Εθνικής Ασφάλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου