Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Η ΝΤΠ είναι εδώ: ευθανασία στους φτωχούς προτείνει η υπουργός Υγείας στη Λιθουανία


Η Νέα Τάξη Πραγμάτων δείχνει πλέον το αποκρουστικό της πρόσωπο χωρίς προκαταλήψεις. Ο άνθρωπος δεν ενδιαφέρει κανέναν. Το μόνο που έχει σημασία είναι οι ευημερούντες αριθμοί.

Η Υπουργός Υγείας της Λιθουανίας, η οποία ανέλαβε τα καθήκοντά της πριν από ένα μήνα, άνοιξε το αμφιλεγόμενο ζήτημα της νομιμοποίησης της ευθανασίας.

«Η ευθανασία θα μπορούσε να αποτελεί μία χρήσιμη εναλλακτική για όσους δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και πάσχουν από βαριές ασθένειες» δήλωσε η νέα υπουργός Υγείας της Λιθουανίας, Rimantė Šalaševičiūtė.

Μάλιστα, προχώρησε ακόμα περισσότερο, θυμίζοντας τον Μέγκελε και τη θεωρία του ευγονισμού, αναφερόμενη και στο ζήτημα της ευθανασίας σε μικρά παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Η κυνικότητά της προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στους δημοσιογράφους Λιθουανικών μέσων ενημέρωσης που βρίσκονταν στη συνέντευξη τύπου, όπως γράφει ο ιστότοπος bioedge.org.

Μετά το σάλο, η υπουργός έσπευσε να διευκρινίσει ότι αναφέρεται σε ασθενείς που «δεν θέλουν να ταλαιπωρούν τους συγγενείς τους και να υποφέρουν τόσο αυτοί όσο και οι ίδιοι».

Η πρόθεση για νομιμοποίηση της ευθανασίας στη Λιθουανία αναμένεται να συναντήσει σφοδρές αντιδράσεις τόσο από τον ιατρικό κόσμο της χώρας, όσο και από την καθολική Εκκλησία.

Ας ελπίσουμε πως δεν θα υπάρξουν ανάλογες «τεχνικές συμβουλές» προς την Ελληνική κυβέρνηση από τους «θεσμούς» για εξοικονόμηση χρημάτων στον τομέα της υγείας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου