Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Αυτό θα πει ανάπτυξη: η νέα Ίμπιζα χτίζεται στο Ντουμπάι

Ένα ακόμα τεχνητό νησί, που φιλοδοξεί να γίνει η νέα Ίμπιζα, θα κατασκευαστεί στο Dubai. Το νέο νησί στον Περσικό κόλπο προορίζεται για πάρτι!

Όπως διαβάσαμε στην dailymail.co.uk το Dream Island θα μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 20.000 άτομα, με δύο mega club, τέσσερα beach club, πέντε ξενοδοχεία και 100 εστιατόρια!

Το νησί (όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του) θα βρίσκεται στο Ras Al Khaimah, το οποίο απέχει 40 λεπτά με το αυτοκίνητο από το Ντουμπάι.

Ωστόσο, σε αντίθεση με το Ντουμπάι, όπου απαιτείται προσωπική άδεια για την κατανάλωση αλκοόλ, στο νησί τα ποτά θα ρέουν άφθονα.

Ο Διευθυντής Πωλήσεων και Marketing George Saad, είπε πως «προσπαθούμε να το κάνουμε τη νέα Ibiza, μία μίνι Ίμπιζα, αφιερωμένη αποκλειστικά στα πάρτι. Οι επισκέπτες που θα έρχονται, θα μείνουν στο ξενοδοχείο, θα διασκεδαζουν στα πάρτι στην παραλία, θα κάνουν ότι ακριβώς θέλουν. Εμείς προσπαθούμε να προσελκύσουμε και φεστιβάλ για να έρθουν εδώ, όπως το Burning Man».

Οι άραβες αναπτύσσονται με γοργούς ρυθμούς. Βλέπουν πως το μέλλον βρίσκεται στον τουρισμό και επενδύουν δισεκατομμύρια για τη δημιουργία ειδυλλιακών νησιών, που θα προσφέρουν κυριολεκτικά τα πάντα σε ένα τουρίστα.

Την προηγούμενη εικοσαετία, στο Dubai δημιουργήθηκαν και άλλοι τεχνητοί παράδεισοι, όπως τα νησιά του Φοίνικα, ο Κόσμος και άλλα, που πουλήθηκαν πανάκριβα σε αγοραστές από όλο τον κόσμο.






Αυτά καλό θα είναι να τα βλέπουν και οι εδώ κυβερνώντες, οι οποίοι αδυνατούν να κατασκευάσουν λιμενοβραχίονες, μαρίνες, δρόμους, ακόμη και να διαμορφώσουν μια παραλία, καθώς πολλές φορές διαμαρτύρεται η αρχαιολογική υπηρεσία (αν υπάρχουν αρχαία ας τα βγάλουν να τα δούμε και εμείς) ή οι «οικολόγοι» που φοβούνται μην ξυπνήσει από τον ύπνο του κάποιος … δεινόσαυρος…

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου