Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Οι «φασίστες» των ειδικών δυνάμεων

Πολύ εύκολα βγήκαν πολλοί να χαρακτηρίσουν τους άνδρες της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών για το σύνθημα που φώναξαν στην παρέλαση. Κατηγορίες για «έλλειμμα δημοκρατίας», σχόλια για «φασίστες» και άλλα σχετικά που δυστυχώς γίνονται σιγά, σιγά… παράδοση! Δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε το θέμα.

Αυτοί οι «φασίστες» ήταν οι ίδιοι που απεγκλώβιζαν κάτω από καταιγισμό πυρών άμαχους στην Αλβανία, το Λίβανο και την Λιβύη πιο πρόσφατα. Αυτούς αποθεώναμε ως ήρωες και λεβέντες. Είναι και τα δύο.

Αυτοί οι … μη δημοκρατικοί τύποι είναι έτοιμοι κάθε νύχτα να αναλάβουν οποιαδήποτε αποστολή παράτολμη. Το έχουν κάνει πολλές φορές «χτυπώντας και φεύγοντας». Δεν το πήραμε ποτέ χαμπάρι κάτω από τα ζεστά σκεπάσματα. Δεν είναι των … ανακοινώσεων η ΜΥΚ.

Αυτοί και οι αλεξιπτωτιστές κλήθηκαν σχετικά πρόσφατα να κάνουν χωρίς καμία απολύτως νομική κάλυψη επιχείρηση τελείως εκτός των προβλεπομένων καθηκόντων τους. Και τα έβγαλαν πέρα με «μια βολή». Ποιος έδωσε την εντολή για την αποστολή, ακόμη αναμένουμε να μάθουμε.

Αυτά κι άλλα πολλά κάνουν αυτοί οι «φασίστες»!

Έχοντας πάρει σαφή θέση χρόνια τώρα για την «εισβολή» φασιστικών και νεοναζιστικών στοιχείων στο στράτευμα, έχουμε να πούμε ότι είναι τελείως άδικο και αυτοκαταστροφικό να βάζουμε όλους και όλα στο ίδιο τσουβάλι.
Στις Ειδικές Δυνάμεις και συνεπώς και στην ΜΥΚ υπηρετούν δικά μας παιδιά.
Και η «ανθρωπογεωγραφία» και τα «πιστεύω» τους είναι περίπου ίδια με όλη την υπόλοιπη κοινωνία.
Δεν θα πρέπει λοιπόν να κρίνουμε αυτούς που είναι έτοιμοι «να φύγουν πρώτοι για οπουδήποτε» με βάση τις θλιβερές μειοψηφίες, αλλά με την λαμπρή πλειοψηφία τους.

Έχοντας τόσα χρόνια μια εξ αποστάσεως έστω επαφή με την ΜΥΚ (από την εποχή που διοικητής ήταν ο αξέχαστος και ανυπέρβλητος Ντάνι Θεοφανίδης) θεωρούμε αδύνατον οι βατραχάνθρωποι να είπαν οτιδήποτε χωρίς να έχουν διαταγή. Είναι έξω από τη φύση τους.

Θα επαναλάβουμε κουραστικά ίσως ότι είναι επικίνδυνο κάποιοι να προσπαθούν να αποδείξουν την «δημοκρατικότητά» τους πάνω στους επίλεκτους της ΜΥΚ.
 Όταν την ίδια ώρα κι αφού τους … φόρεσαν σομπρέρο αποφάσεις και επιλογές, δεν έχουν κάνει το παραμικρό για όσα έχουν πει δημόσια αξιοσέβαστοι ναύαρχοι και στρατηγοί περί παράνομων εντολών για χρήση στρατιωτικών δυνάμεων σε αποστολές «εθνικής ασφάλειας». Δεν λέμε, να διερευνήσουν, γιατί οι αξιοπιστία αξιωματικών όπως ο Κοσμάς Χρηστίδης και ο Κώστας Γκίνης απλά δεν αμφισβητείται.

Ας σοβαρευτούμε λοιπόν όλοι μας. Και ας προσγειωθούμε στην πραγματικότητα. Δεν είναι το πρόβλημα «δημοκρατίας» στην ΜΥΚ. Αν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα προφανώς ξεκινά από ψηλά. Αν και πιστεύουμε ότι δεν είναι καν πρόβλημα δημοκρατίας αλλά πρόβλημα ανοησίας και επαγγελματικού «ραγιαδισμού» κάποιων στρατιωτικών προς πολιτικούς τους προϊσταμένους.

Συντάκτης: Πάρις Καρβουνόπουλος
Πηγή: onalert.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου