Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Στην Ευρώπη φοβούνται εισβολή προσφύγων – τζιχαντιστών

Όταν τα λέγανε τις προηγούμενες ημέρες Κοτζιάς και Καμμένος, οι Γερμανοί αλλά και οι Έλληνες «φίλοι των Γερμανών», τους έλεγαν τρελούς…
Σήμερα που η ΕΕ ξύπνησε και κατάλαβε πως το πρόβλημα βρίσκεται προ των πυλών, άρχισαν να μιλάνε για την ανάγκη προστασίας της Ευρώπης.


Η Ευρωπαϊκή Ένωση σαν να ξύπνησε και προσγειώθηκε στην πραγματικότητα, εκφράζοντας τις ανησυχίες της για τη τζιχαντιστική απειλή, μέσω της Ιταλίδας επικεφαλής της Ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι, η οποία κατά τη σύνοδο των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στις Βρυξέλλες δήλωσε:

«Πρέπει να ενωθούμε. Η αυξανόμενη απειλή που θέτει το Ισλαμικό Κράτος θα πρέπει να αποτελέσει ευκαιρία για όλα τα κόμματα στη Λιβύη να ενωθούν κατά της τρομοκρατίας ώστε να μην πολεμούν μεταξύ τους αλλά εναντίον μιας κοινής απειλής. Είναι μία από τις οξύτερες και πλέον δραματικές κρίσεις, ακριβώς στην άλλη πλευρά των συνόρων μας».

Έπρεπε να συμβεί το μακελειό στο Μουσείο Μπαρντό στην Τύνιδα, για να συνειδητοποιήσουν οι Ιταλοί ότι αυτά που φωνάζει ο Νίκος Κοτζιάς, πως αν καταρρεύσει η Ελλάδα το Ισλαμικό Κράτος θα κατακλύσει την Ευρώπη, δεν είναι απειλές, αλλά η πραγματικότητα;;;
Δεν μπορεί ο Ευρωπαϊκός νότος να εξαθλιώνεται από τη λιτότητα του Βερολίνου, όταν έχει να αντιμετωπίσει πιθανή εισβολή τζιχαντιστών.

Την Πέμπτη, η Ιταλίδα υπουργός Άμυνας μιλώντας στους Ιταλούς βουλευτές είπε: «Μετά την ενίσχυση της τρομοκρατικής απειλής, που κατέστη προφανής από τα δραματικά γεγονότα της Τετάρτης στην Τύνιδα, μια ενίσχυση των αεροπορικών και ναυτικών μας μέσων στην κεντρική Μεσόγειο κρίνεται απαραίτητη. Η βόρεια Αφρική πρέπει να είναι η πρώτη μας ανησυχία, ενώ είναι απαραίτητο να προστατευθούν τα εθνικά συμφέροντα, τα οποία τώρα είναι εκτεθειμένα σε αυξανόμενους κινδύνους εξαιτίας της παρουσίας εξτρεμιστικών οντοτήτων. Οι ένοπλες δυνάμεις της Ιταλίας δρουν με μεγάλη προσοχή αναπτύσσοντας, εκτός των συνηθισμένων, επιπλέον ναυτικές μονάδες, ομάδες ναυτικής προστασίας, διάφορους τύπους αεροπλάνων και μη επανδρωμένων τηλεχειριζόμενων αεροσκαφών, ενώ δρουν για την προστασία των γραμμών επικοινωνίας των εμπορικών πλοίων και των διεθνών υπεράκτιων πλατφόρμων, όπως και για την παρακολούθηση των τζιχαντιστών».

Μετά τις δύο Ιταλίδες πολιτικούς που ήχησαν τον συναγερμό, τη σκυτάλη πήρε ο Βέλγος συντονιστής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας Ζιλ ντε Κερσόβ.

Την Παρασκευή, ο Κερσόβ, από την σύνοδο των Υπουργών των Βαλκανίων, της Αυστρίας και της Ιταλίας, με στόχο τη βελτίωση της διεθνούς συνεργασίας στη μάχη για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών που προέρχονται από τα Βαλκάνια ή μετακινούνται μέσω αυτής της περιοχής, κάλεσε την Frontex να επαγρυπνεί, λόγω του κινδύνου διείσδυσης στην Ευρώπη τζιχαντιστών που παριστάνουν τους πρόσφυγες!!!

«Πρέπει να βρισκόμαστε σε επιφυλακή. Είναι σχετικά εύκολο να διεισδύσει ένας τζιχαντιστής στην Ευρωπαϊκή Ένωση όταν αναμιγνύεται με το πλήθος των προσφύγων που εισρέουν στη Γηραιά Ήπειρο», δήλωσε από τη Βιέννη.

Ο Κερσόβ, τις δηλώσεις του οποίου μετέδωσε το Αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA, υπογράμμισε ότι μέχρι στιγμής είχε αποφύγει να θέσει επί τάπητος τον κίνδυνο της παρείσφρησης εξτρεμιστών διαμέσου των «ανθρωπιστικών διαύλων» όπως ονομάζει τους δρόμους των προσφύγων και των παράνομων μεταναστών, «καθώς δεν πρέπει να τα μπερδεύουμε όλα».
«Σήμερα το λέω: πρέπει να βρισκόμαστε σε επιφυλακή» τόνισε ο Κερσόβ απευθύνοντας έκκληση στις δυνάμεις της Frontex να τεθούν σε κατάσταση αυξημένης επαγρύπνησης, ιδίως μπροστά στα πλήθη των προσφύγων που προέρχονται από την Συρία και το Ιράκ και τη Λιβύη.

Την Παρασκευή 20 Μαρτίου ανακοινώθηκε από την Eurostat πως πάνω από μισό εκατομμύριο άνθρωποι, αριθμός ρεκόρ, ζήτησαν πολιτικό άσυλο σε χώρες μέλη της ΕΕ κατά το 2014, αριθμός αυξημένος κατά 44% σε σύγκριση με το 2013, με το 20% αυτών να είναι Σύριοι.

Στα πλαίσια αυτά, σίγουρα η Ελλάδα βρισκόμενη πιο κοντά στις περιοχές που πλήττονται από την τζιχαντιστική τρέλα, θα πρέπει για άλλη μια φορά να παίξει τον ρόλο της ασπίδας της Ευρώπης, όπως την έπαιξε και το 1453.
Τότε όμως ήταν μόνη της και μόνο όταν οι ορδές των «βαρβάρων» έφτασαν να πολιορκούν την Βιέννη, ξύπνησε η Ευρώπη και αποφάσισε να σταματήσει την λαίλαπα. Ήταν όμως πολύ αργά για τα βαλκάνια…

Γι’ αυτό στις 9 Μαΐου, ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος θα συνοδεύσει τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα, προκειμένου να παραστούν στις εκδηλώσεις της «Ημέρας της Νίκης κατά του Φασισμού» στην Ευρώπη.
Με ενδιαφέρον αναμένεται και η κατ’ ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο και η διευρυμένη σύσκεψη με τη συμμετοχή και των υπουργών Άμυνας των δύο κρατών.
Στην ατζέντα αναμένεται να είναι, τα ενεργειακά με τους αγωγούς, το Κυπριακό, το Ουκρανικό και οι σχέσεις της Ρωσίας με την ΕΕ.

Όπως φαίνεται η Ρωσία προτίθεται να ανανεώσει ή να εκσυγχρονίσει τα Ρωσικής κατασκευής οπλικά συστήματα του Ελληνικού Στρατού.
Πρόκειται, για τους S-300, τα ΤOR M1 και OSA-AKM, τα αντιαρματικά KORNET-E και FAGOT, τους πολλαπλούς εκτοξευτές RM 70, τα χόβερκραφτ ΖUBR, τα πυροβόλα Zu 23 και τα άρματα μεταφοράς προσωπικού ΒΜΡ-3HEL, τα οποία ακόμη … έρχονται…
 Επίσης ο Π. Καμμένος θα ζητήσει από τη Ρωσία, την παραχώρηση βαρέων οχημάτων για τη νέα ΜΟΜΑ που σχεδιάζει να θέσει στην υπηρεσία του λαού.

Ας ελπίσουμε πως η οικονομική ασφυξία που έχει επιβληθεί από τους «εταίρους» και «δανειστές» της Ελλάδας θα χαλαρώσει, ώστε η χώρα να μπορέσει να φέρει τις ένοπλες δυνάμεις της στο επίπεδο που χρειάζεται για να αντιμετωπιστούν οι τυχόν εξ ανατολής ή εκ νότου κίνδυνοι, κάτω από όποια σημαία και αν προέλθουν.

Με πληροφορίες από τα tribune.gr και onalert.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου