Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Από το 2011 διεκδικεί μόνος του τις Γερμανικές αποζημιώσεις ο Κωστής Αϊβαλιώτης

Διαβάστε όσα έγραψε στην Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής ο αξεπέραστος σε πατριωτικές δράσεις και πρωτοβουλίες Κωστής Αϊβαλιώτης αλλά και την επιστολή καταπέλτη που έστειλε στον Γιούνκερ για τις Γερμανικές αποζημιώσεις.
Ο Τσίπρας, ο Βαρουφάκης, η Κωνσταντοπούλου και ο Καμμένος, γιατί δεν αναφέρθηκαν ποτέ στην πρωτοβουλία Αϊβαλιώτη για τις Γερμανικες αποζημιώσεις;


Γράφει ο Κωστής Αϊβαλιώτης

Αυτή είναι η επιστολή μας μαζί με την «Ε.Ω.Κ.» προς τον Γιούνκερ για τα 576 δις που μας χρωστά η Γερμανία από τον πόλεμο!
- Κλιμακώνουμε τον αγώνα στις Βρυξέλλες για να στριμώξουμε τους μπαταχτσήδες που μας κουνάνε το δάχτυλο…

Η νέα κυβέρνηση έχει την ευκαιρία να ζητήσει μετ’ επιτάσεως κάτι που αποτελεί αίτημα του λαού και το έχουμε ως «σημαία» όλοι εμείς που μπήκαμε στον δημόσιο βίο για να βοηθήσουμε, όπως μπορούμε, την πατρίδα:
την διεκδίκηση των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου που οι ΝΑΖΙ ανάγκασαν την Ελλάδα να τους δώσει όταν ήταν δυνάμεις κατοχής.

Το 2013 είχα αναφερθεί στην «ΕΩΚ» στην πρότασή μου να διεκδικήσουμε αποτελεσματικά τα «σπασμένα» των ΝΑΖΙ οι οποίοι καταλήστεψαν την Ελλάδα και εξολόθρευσαν το 14% του Ελληνικού πληθυσμού τα 3,5 χρόνια που κατείχαν (μαζί με τους ηττημένους Ιταλούς και τους Βούλγαρους) την Ελλάδα. Η σημερινή Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας (ΟΔΓ) είναι η διάδοχος του Τρίτου Ράιχ βάσει των συμφωνιών που υπέγραψε η Γερμανία με τους νικητές του πολέμου.

Όσον καιρό υπήρχαν η Ανατολική και Δυτική Γερμανία, οι Γερμανοί δεν προχωρούσαν στην αποζημίωσή μας, ενώ οι Πολωνοί, οι Γιουγκοσλάβοι και οι Ισραηλινοί αποζημιώθηκαν κανονικότατα, γιατί τα κράτη που έχουν σοβαρούς πολιτικούς (αλλά και σοβαρούς ψηφοφόρους) ξέρουν να διεκδικούν..

Η Γερμανία επανενώθηκε το 1990 και υπέγραψε συμφωνίες με τους νικητές, αλλά η Ελλάδα πάλι απουσίαζε. Μόλις άρχισε η αψιλία, ξαφνικά οι Έλληνες ψηφοφόροι θυμήθηκαν όσα κάποιοι -λίγοι- λέγαμε τόσα χρόνια και πλέον δείχνουν ενδιαφέρον για όσα επισημαίναμε:
η Γερμανία μάς χρωστά 576 δις (μαζί με τους τόκους). Μιλάμε για την αποτίμηση που έκανε ο σύμβουλος του πρώην Προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και την ανέλυσε στην μεγάλη Γαλλική εφημερίδα «LES ECHOS».

Το συγκλονιστικό αυτό στοιχείο ανέφερα το 2010 σε Επίκαιρη ερώτηση μου προς το ΥΠΕΞ, στην οποία ήρθε στην Βουλή για να απαντήσει ο τότε υφυπουργός κ. Δόλλης. Ο κ. Δόλλης με συνεχάρη δημοσίως (όσα μου είπε φαίνονται σε βίντεο στο youtube) για τον αγώνα μου ετών για να πληρώσουν επιτέλους οι Γερμανοί τα σπασμένα και μου ανέφερε ότι «η Ελληνική απαίτηση παραμένει ενεργή». Ο συμπαθής κ. Δόλλης με παρακάλεσε να συνεχίσω να πιέζω για να μείνει στην επιφάνεια το θέμα, κάτι που δείχνει την επιθυμία αρκετών Ελλήνων πολιτικών να μείνει ισχυρό το αίτημα, το οποίο όμως δεν το προωθούν οι εκάστοτε πρωθυπουργοί από το 1945 ως τώρα.

Επιμένω – αυτή την εντολή έχω από τον κόσμο που με βγάζει πρώτο σε σταυρούς - ότι οι Γερμανοί θα πρέπει να πληρώσουν ΟΛΑ όσα μας χρωστούν, ενώ θυμίζω και την περίπτωση Γερμανικών εταιρειών που παίρνουν ΟΣΚΑΡ ΛΑΜΟΓΙΑΣ με όσα έχουν κάνει στην Ελλάδα, τη Νιγηρία, το Πακιστάν, τις ΗΠΑ και άλλες χώρες με τις αδιαφανείς κρατικές προμήθειες, τις μίζες, τους μιζαδόρους κ.ο.κ.

Ανήκω -και καμαρώνω γι’ αυτό- σε εκείνους που πάλεψαν στην Εξεταστική της Βουλής για την υπόθεση ΖΗΜΕΝΣ. Το πόρισμα που έβγαλα είναι στο αρχείο της Βουλής και μπορεί να το δει κάθε Έλληνας. Εκεί γράφω όσα διαπίστωσα μετά από διάβασμα 1.500.000 σελίδων δικογραφίας και εξέτασης 158 μαρτύρων επί 12 μήνες.

Εκτός της δυσώδους αυτής υπόθεσης αγωνίστηκα και για τα σπασμένα των Γερμανών από τον πόλεμο και μάλιστα ζήτησα από τον σεβαστό Μανώλη Γλέζο -ο οποίος μάς ακολούθησε στην όλη υπόθεση αντιγράφοντας όσα λέγαμε- η οργάνωση που έφτιαξε για την διεκδίκηση να μην έχει αριστερό χρώμα, ώστε να ενώνει όλους τους Έλληνες.

Επειδή πιστεύω ότι το θέμα αφορά όλους τους Έλληνες πήρα την πρωτοβουλία και ξεκίνησα την «Εθνική Πατριωτική Επιτροπή Διεκδίκησης των Γερμανικών Πολεμικών Αποζημιώσεων –ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΛΗΡΩΣΕ!», στην οποία ήδη μετέχουν και φίλοι της κίνησης «ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ» (ήρθαν κοντά μου και πρόκειται για αποχωρήσαντες από τη ΝΔ μετά την πρόσφατη εκλογική συντριβή) αλλά και φίλοι από την αριστερά οι οποίοι έχουν την «πλατφόρμα» «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ» και επίσης συντάσσονται με την προσπάθειά μου. Εννοείται ότι όποιος αναγνώστης της «ΕΩΚ» θέλει να μετάσχει, με μεγάλη χαρά τον υποδεχόμαστε στην Επιτροπή μας.

Είπα στην Βουλή το 2010 στην παραπάνω Επίκαιρη Ερώτησή μου προς τον τότε ΥΠΕΞ κ. Δόλλη ότι η λύση για να διεκδικηθεί αμέσως το κατοχικό δάνειο και οι Γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις είναι να εγγραφεί το ποσό στον Ελληνικό κρατικό προϋπολογισμό ως «διεκδίκηση από την Ο.Δ. Γερμανίας», άρα να αντικρισθεί λογιστικώς στον Γερμανικό κρατικό προϋπολογισμό και έτσι η Γερμανία να αποκτήσει ένα αφόρητο λογιστικό βάρος στον προϋπολογισμό της ο οποίος θα βρισκόταν αυτόματα εκτός κριτηρίων ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ αφού θα παραβίαζε την υποχρέωση για έλλειμμα κατά μέγιστο 3% του ΑΕΠ !
Άρα η Γερμανία θα κινδύνευε με το απόλυτο χουνέρι, ενώ θα κάναμε παράλληλα και γραπτή ενημέρωση προς την Γενική Δ/νση ECFIN της ΚΟΜΙΣΙΟΝ.
Το «αυγό του Κολόμβου» το είχα χαρακτηρίσει τότε.
 

Ας αντιγράψουν και αυτή την πρόταση οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αφού όποιος μπουσουλάει προς όσα λέγαμε κάνει πολύ καλά. Εξάλλου όταν είπα όλο το παραπάνω στην Βουλή το 2010 διαπίστωσα ότι το θέμα το έπιασε αμέσως ο Πάνος ο Καμμένος και αισιοδοξώ ότι τώρα που έχει εξουσία θα το προωθήσει.
Εγώ χαίρομαι που όσα έλεγα εγώ και άλλοι φίλοι στον ΛΑΟΣ «μπόλιασαν» την Ελληνική πολιτική ζωή και έγιναν ευρύτατα αποδεκτά. Αποδεικνύεται, έτσι, για άλλη μια φορά πόσο μπροστά ήμασταν από την εποχή μας και πόσο δίκιο είχαμε όταν μιλούσαμε για ΑΟΖ, για το πετρέλαιο στο Αιγαίο, για την ανάγκη κατάργησης του «ΔΟΥΒΛΙΝΟ 2» , για την εγκληματικότητα που μας έπνιγε λόγω λαθρομετανάστευσης, για την επιτήρηση στον Έβρο, για την μη δημιουργία τζαμιού στην Αθήνα επειδή θα είναι άντρο τζιχαντιστών και τόσα άλλα.
Μάς έλεγαν τότε «ακροδεξιούς» κλπ, αλλά αποδείχτηκε ότι είχαμε 100% δίκιο .

Όποιος αναγνώστης της «ΕΩΚ» θέλει, επικοινωνεί με την εφημερίδα και στηρίζει τον αγώνα που ξεκινήσαμε στις Βρυξέλλες για να πάρουμε όσα μας χρωστούν οι Γερμανοί. Πρώτο βήμα είναι η παρακάτω επιστολή που ετοίμασα προς τον Πρόεδρο της ΚΟΜΙΣΙΟΝ κ. Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ :

Κύριο
Jean-Claude Juncker
Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Rue de la Loi 200,Bruxelles-Belgique

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Πριν 6 χρόνια είχα απευθυνθεί με επιστολή μου στον προκάτοχό σας κ. Μπαρόζο θέτοντας το ζήτημα των Γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου που χρωστά από το 1945 η Γερμανία στην Ελλάδα και αρνείται πεισματικά να το καταβάλει.
Ο κ. Ζακ Ντεπλά (Σύμβουλος του τ. Προέδρου της Γαλλίας κ. Νικολά Σαρκοζί) έχει αρθρογραφήσει στην Γαλλική εφημερίδα «LES ECHOS» υπολογίζοντας το ύψος των χρημάτων που χρωστά η Γερμανία στην Ελλάδα στα 576 δις ευρώ (μαζί με τους τόκους).
Η Ελλάδα, αξιότιμε κ. Πρόεδρε, έχασε την περίοδο 1940-44 το 14% του πληθυσμού της από την δράση των ΝΑΖΙ, απώλεσε εξαιτίας τους το 90% της παραγωγής, των υποδομών και του αποθέματος χρυσού που είχε, αναγκάστηκε από τους ΝΑΖΙ να συντηρεί με τρόφιμα και τον Γερμανικό στρατό του στην Βόρειο Αφρική (ενώ οι Έλληνες λιμοκτονούσαν) και παράλληλα υποχρεώθηκε να τους καταβάλει και κατοχικό δάνειο, κάτι που σημαίνει ότι η ζημία που υπέστη από τους Γερμανούς -σύμφωνα με τον Γάλλο επίσημο- φτάνει σε σημερινές τιμές τα 576 δις ευρώ.
Παρότι η Γερμανία έχει αναγνωρίσει την δεκαετία του ’50 -διά του τότε υπουργού Οικονομικών Έρχαρτ- ότι πράγματι οφείλει να αποζημιώσει την Ελλάδα, εντούτοις δεν το έκανε παρότι πέρασαν 25 χρόνια από το 1990 οπότε τα δύο κομμάτια της Γερμανίας ενώθηκαν. Άλλες χώρες (Ισραήλ, Γιουγκοσλαβία, Πολωνία κλπ) έχουν αποζημιωθεί από την Γερμανία, αλλά η μόνη χώρα που -εντελώς αδικαιολόγητα- δεν έχει αποζημιωθεί είναι η Ελλάδα .
Απευθύνομαι σε εσάς καθώς είμαι εκλεγμένος βουλευτής (2 φορές) στην μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της Ευρώπης αλλά και με την ιδιότητά μου ως Πρόεδρος της «Εθνικής Πατριωτικής Επιτροπής Διεκδίκησης των Γερμανικών Πολεμικών Αποζημιώσεων – ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΛΗΡΩΣΕ !» και σας ζητώ να χρησιμοποιήσετε το υψηλό διεθνές κύρος σας ώστε να αναγκαστεί η Γερμανία να κάνει αυτό που αρνείται. Το αίτημα της άμεσης αποζημίωσης της Ελλάδας υποστηρίζεται από όλους τους Έλληνες ενώ ευαίσθητα ΜΜΕ όπως ο Εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικός σταθμός ΑΡΤ και η καθημερινή εφημερίδα της Αθήνας «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ» στηρίζουν την προσπάθειά μας και θα δώσουν δημοσιότητα σε πρωτοβουλίες σας προς αυτήν την κατεύθυνση καθώς θα είναι σε προφανή αρμονία με τις καταστατικές αρχές της ΕΕ και τα δημοκρατικά ιδεώδη που αντιπροσωπεύει η Ευρώπη, μεταξύ των οποίων η δικαιοσύνη έχει κεντρική θέση.

Με εκτίμηση
Κων/νος Αϊβαλιώτης
τ. Βουλευτής Β΄ Αθηνών,
Πρόεδρος της «Εθνικής Πατριωτικής Επιτροπής Διεκδίκησης των Γερμανικών Πολεμικών Αποζημιώσεων – ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΛΗΡΩΣΕ ! »

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την ερώτηση του κ. Αϊβαλιώτη (13-12-2011) προς τον τότε υφυπουργό κ. Δόλλη και την απάντησή του. Είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.

https://www.youtube.com/watch?v=QxYbHNxHKRY&fb_action_ids=950204838337383&fb_action_types=og.shares

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου