Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Όλος ο πλανήτης ασχολείται με την Ελλάδα

Η «μικρή» Ελλάδα βρίσκεται στο κέντρο των παγκόσμιων εξελίξεων, όχι μόνο οικονομικά. Ο Ομπάμα πιστεύει πως πρέπει να σταματήσει η λιτότητα, ο Γιούνκερ είναι αποφασισμένος να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ, ενώ καταιγισμός Γερμανικών δημοσιευμάτων κάνουν λόγο για την ανάγκη εύρεσης κοινά αποδεκτής λύσης.

Αυστηρή κριτική ασκούν κύκλοι του Βερολίνου στον πρόεδρο του Eurοgroup Γερούν Ντάισελμπλουμ για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του στην Αθήνα, ενώ από την κριτική των Γερμανικών μέσων ενημέρωσης δεν ξεφεύγει και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Όπως γράφει η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung η πρώτη απόπειρα διαπραγμάτευσης έχει αποτύχει και ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, κατάφερε να προκαλέσει ένα διπλωματικό χάος, όταν ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, ανακοίνωσε ότι δεν θα έχει συνομιλίες με την τρόικα.

Η Γερμανία  κατόπιν των πιέσεων που δέχεται από την Γαλλία και τις ΗΠΑ θα χρειαστεί σε κάποιον να φορτώσει την επικείμενη αλλαγή της χρόνιας αυστηρής στάσης έναντι της Ελλάδας, καθώς το κλίμα αλλάζει γρήγορα σε όλη την Ευρώπη και γίνεται αρνητικό γι’ αυτήν. Και αυτός που θα φορτωθεί το φταίξιμο θα είναι ο Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει.

Ο άνεμος της περικοπής των ασφυκτικής οικονομικής λιτότητας που επιβλήθηκε στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες που κοροϊδευτικά οι βορειο-ευρωπαίοι αποκαλούν PIIGS (Portugal, Italy, Ireland, Greece, Spain) φαίνεται πως φύσηξε για τα καλά.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα, αναγκάστηκε να προβεί σε δηλώσεις κατά της Γερμανίας και της αυστηρότητάς της, καθώς η συνταγή είναι λάθος και η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να μπει σε ρυθμούς ανάπτυξης και να ορθοποδήσει ποτέ!
Το ίδιο βλέπει και ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολλάντ και προσπαθεί να παίξει το ρόλο του μεσολαβητή μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας.
Οι υπόλοιποι «εταίροι» μας δεν ξέρουν ποιανού το μέρος να πάρουν: του δίκιου ή της Γερμανικής υπεροχής…

Στο τέλος όμως, θα πρυτανεύσει η λογική.
Η λογική που λέει πως, δεν μπορείς να στραγγαλίζεις έναν λαό.
Δεν θα καταφέρεις να αποκομίσεις ούτε κέρδη ούτε καν τα χρήματά σου πίσω, εάν συνεχίσεις να πατάς στο λαιμό
επ’ άπειρον, τους εξαθλιωμένους κατοίκους της χώρας που θέλεις να «σώσεις»…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου