Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Αδιάλλακτη η Γερμανία. Πάμε για Κούγκι;

«Αν δεν πάρουμε αυτό που θέλουμε, θα το κάνουμε Κούγκι» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος σε στρατιωτικούς συντάκτες, το μεσημέρι της Τετάρτης και μετά την άρνηση της Γερμανίας να δεχθεί το Ελληνικό αίτημα για την παράταση του προγράμματος για 6 μήνες, αυτό δηλαδή που ζητούσαν οι δανειστές, αλλά με τον όρο να διαπραγματευτούν εκ νέου τα μέτρα που είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση, ίσως γίνει η Ευρώπη Κούγκι!

Στις 13 Δεκεμβρίου του 1803, το Σούλι ήταν υπό την πολιορκία του Αλή Πασά. Μετά από πολυήμερη άμυνα, οι Σουλιώτες λύγισαν από την πείνα και τις κακουχίες και αναγκάστηκαν να συνθηκολογήσουν. Συμφώνησαν να παραδώσουν τα όπλα τους και να απομακρυνθούν από το Σούλι.
Ο καλόγερος Σαμουήλ έμεινε τελευταίος, μαζί με λίγους συντρόφους του, ηλικιωμένους και βαριά τραυματίες, για να παραδώσουν την μπαρουταποθήκη, που ήταν μέσα στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής.
Πριν την ανατίναξη, ένας από τους ανθρώπους του Αλή Πασά προκάλεσε λεκτικά τον Σαμουήλ, λέγοντας του:
«Πόσα κολαστήρια στοχάζεσαι καλόγερε, θα σε κάμη ο Βεζύρης οπόταν σε βάλει εις το χέρι, από το οποίο και δε γλιτώνεις;».
Τότε εκείνος του απάντησε:
«Δεν είναι άξιος ο Βεζύρης, να πιάση άνθρωπον, όστις εκτός οπού δε φοβάται, γνωρίζει και άλλον δρόμον: του θανάτου...».
Όταν οι άντρες του Αλή πασά έφτασαν στην αποθήκη, ο Σαμουήλ έβαλε φωτιά και μαζί με τους πέντε συντρόφους του ανατινάχθηκαν και δεν παραδόθηκαν.

Έτσι και σήμερα, μετά την τουλάχιστον εκδικητική και με διάθεση τιμωρίας του Ελληνικού λαού και της Ελληνικής κυβέρνησης από το Γερμανικό οικονομικό 4ο ράιχ, που επιδιώκει την ταπείνωση της Ελλάδας και των Ελλήνων, ίσως οδηγηθούμε σε ένα νέο, οικονομικό, Κούγκι.

Το περιοδικό Forbes και η αρθρογράφος Φράνσις Κόπολα συστήνει στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο να μην σκεφτούν καν την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, καθώς οι συνέπειες για την Ε.Ε. θα είναι τεράστιες και καταστροφικές, παρόλο που οι Ευρωπαίοι ισχυρίζονται πως δεν θα υπάρξουν συνέπιες για τις υπόλοιπες χώρες, ενώ το γεωπολιτικό ρίσκο από μία τέτοια απόφαση θα ήταν τεράστιο.

Ας μην ξεχνάμε πως από τα 325 περίπου δις. ευρώ του χρέους της Ελλάδας, τα περίπου 198 δις. ευρώ ανήκουν στις Ευρωπαϊκές χώρες – κυβερνήσεις και όχι σε ιδιώτες.
Επομένως εάν η Ελλάδα αναγκαστεί από την αδιαλλαξία των «εταίρων» της να μην πληρώσει και οδηγηθεί σε έξοδο από το ευρώ ή και χρεωκοπία, τότε το οικονομικό Κούγκι για όλους θα είναι κοντά.

Όπως είχαμε γράψει και σε προηγούμενα άρθρα μας, μια στροφή της Ελλάδας προς την Ρωσία, την Κίνα και τους BRICS γενικότερα, είναι πλέον πολύ πιθανή, με τις ΗΠΑ να μην θέλουν να ακούσουν καν για αυτή την πιθανότητα.
Η στροφή αυτή όμως δε θα είναι εύκολη και σίγουρα δεν θα είναι με το αζημίωτο. Κανείς δεν γνωρίζει πόσο θα είναι το επιτόκιο του δανείου που θα λάβει (αν λάβει) η Ελλάδα από τους BRICS και με ποια γεωπολιτικά ανταλλάγματα.

Η Αμερικανίδα δημοσιογράφος του Forbes υποστηρίζει πως η χρεοκοπία της Ελλάδας «θα είναι καταστροφική για τις υπόλοιπες χώρες που έχουν ισχυρούς εμπορικούς δεσμούς με αυτήν. Και στην περίπτωση της Ελλάδας, αυτές θα ήταν όλες οι χώρες της Ευρωζώνης, η Ρωσία και οι εξαγωγείς πετρελαίου και αερίου από τη Μέση Ανατολή».

«Αυτοί που νομίζουν ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εξαναγκαστεί σε χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ ως τιμωρία που τόλμησε να προκαλέσει τους όρους του προγράμματος διάσωσής της θα πρέπει να θυμούνται αυτό: Η άτακτη χρεοκοπία ενός κυρίαρχου κράτους είναι εξίσου καταστροφική και για εκείνους που έχουν δεσμούς με αυτό (το κράτος) μέσω του εμπορίου ή κεφαλαιακούς δεσμούς που θα επηρεαστούν μέσω της άτακτης χρεοκοπίας των τραπεζών» καταλήγει η Κόπολα.

Στο μεταξύ, σε καταδίκη των κυρώσεων κατά της Ρωσίας προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας κλείνοντας ξανά το μάτι στη Μόσχα και ανοίγοντας δίοδο σε περίπτωση που χρειαστεί η Ελλάδα άλλες πηγές χρηματοδότησης.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε στο Γερμανικό περιοδικό Stern ότι «ένας οικονομικός πόλεμος με τη Ρωσία δεν θα ήταν προς το συμφέρον κανενός και ότι η επιβολή κυρώσεων στη Μόσχα κατά τη διάρκεια της κρίσης στην Ουκρανία ήταν υποκριτική».

«Αν θέλουμε να τιμωρήσουμε τη Ρωσία, θα πρέπει να τιμωρήσουμε όλες τις χώρες όπου οι Ρώσοι πολυδισεκατομμυριούχοι έχουν επενδύσει τα περιουσιακά τους στοιχεία» συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας, για να καταλήξει «η Ελλάδα υποφέρει και αυτή από τις κυρώσεις. Οι Ρώσοι τουρίστες δεν επισκέπτονται τη χώρα και ο γεωργικός τομέας μας υποφέρει».

Σήμερα Πέμπτη, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Αφρικής, Θεόδωρο, ο οποίος του μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Γι’ αυτό και οι Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος ετοιμάζουν εναλλακτικές οδούς σε περίπτωση που κάποιοι εκεί στο Δ’ Ράιχ δεν εγκαταλείψουν τα σχέδια τους για Ευρωπαϊκή οικονομική κυριαρχία.

Όσον αφορά τις ΗΠΑ, μόνο ως εφιάλτη βλέπουν την αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ, καθώς η πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου θα προκαλούσε πάγωμα των Αμερικανικών εξαγωγών και ίσως κραχ στην ασθμένουσα Αμερικανική οικονομία. Γι’ αυτό και η Ουάσιγκτον πιέζει για άμεση λύση.

Ας ελπίσουμε πως οι Ευρωπαίοι οι «εταίροι» της Ελλάδας θα καταλάβουν το πρόβλημα του Ελληνικού λαού, που δεν θέλει να είναι μπαταχτσής, αλλά αδυνατεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του παράλογου προγράμματος «διάσωσης» της χώρας.
Ένα πρόγραμμα που αντί να μειώσει τα δισεκατομμύρια που χρωστάει η Ελλάδα, τα αύξησε. Αύξησε το ποσοστό στο έλλειμμα από το 125% στο 175% του ΑΕΠ, έφερε την ανεργία το 27% και κάτω από το όριο της φτώχιας το 20% των Ελλήνων.
Εάν είναι λογικό το 2015 σε μία Ευρωπαϊκή χώρα που ανήκει στο ευρώ, να υπάρχουν τέτοια στοιχεία – δείκτες, τότε ποιος ο λόγος της ύπαρξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Μπορούμε και μόνοι μας να πετύχουμε αυτά τα νούμερα, χωρίς κανέναν πάνω από το κεφάλι μας.

Διαβάστε το άρθρο στο stern στο link:
http://www.stern.de/politik/ausland/tspiras-wuerde-merkel-gern-in-griechenland-empfangen-2174352.html

Διαβάστε το άρθρο στο forbes στο link:
http://www.forbes.com/sites/francescoppola/2015/02/17/why-greek-exit-from-the-euro-would-be-a-very-bad-idea/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου