Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Η Ελλάδα θα στραφεί στην Ρωσία, την Κίνα και τις ΗΠΑ αν η ΕΕ δεν...

Στην αποκάλυψη – παραδοχή πως η Ελλάδα σκέφτεται να στραφεί στην Ρωσία και την Κίνα, εάν οι Ευρωπαίοι «εταίροι» δεν συμφωνήσουν σε ένα πιο ανθρώπινο πρόγραμμα, ώστε η χώρα να ανακάμψει οικονομικά και ανθρωπιστικά, έκαναν σήμερα οι Πάνος Καμμένος, Νίκος Χουντής και Μαρίνα Χρυσοβελόνη.

Ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος μίλησε στο Mega και είπε:
«Θα μπορούσαμε να τους δώσουμε το λιμάνι στη Θεσσαλονίκη και τον ΟΣΕ και να εξασφαλίσουμε τη στήριξη της Μόσχας όσον αφορά στα ενεργειακά και συγκεκριμένα στον αγωγό που θα μεταφέρει το φυσικό αέριο στα ελληνοτουρκικά σύνορα».

Επίσης ο Πάνος Καμμένος υποστήριξε πως διατηρεί άριστες σχέσεις με τη Μόσχα και πως ο Ρώσος Πρόεδρος Βαντιμίρ Πούτιν έχει ενδιαφερθεί να στηρίξει οικονομικά την Ελλάδα.

Είπε επίσης πως προγραμματίζει επίσκεψη στη Μόσχα και πώς υπάρχει η σκέψη στη Ρωσία να αρθεί το εμπάργκο στα Ελληνικά αγροτικά προϊόντα εξαιτίας της στάσης που τήρησε η Ελλάδα στο θέμα των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας από την Ε.Ε. Για το θέμα αυτό θα υπάρξει διεξοδική συζήτηση με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά που θα επισκεφθεί τη Μόσχα σύντομα.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας το «Plan B» της κυβέρνησης δεν περιλαμβάνει μόνο τη Ρωσία, και τις ΗΠΑ ή και την Κίνα.
«Θα μπορούσε να υπάρξει μία διακρατική συμφωνία με τις ΗΠΑ για την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων της Ελλάδας και να εκδοθεί ένα ομόλογο. Δεν περνάει από το μυαλό μου να πουλάμε πετρέλαιο σε ευρώ, παρά μόνο σε δολάριο», είπε ο κ. Καμμένος.

Για το ίδιο θέμα μίλησε και ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νίκος Χουντής στον Real fm:
«Σε κάθε περίπτωση εμείς επιζητούμε μία πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική. Όπως γνωρίζετε υπήρξαν προτάσεις, προσφορές θα έλεγα, τόσο από την πλευρά της Ρωσίας, πρόσφατη, αμέσως μετά την εκλογή, για οικονομική βοήθεια, όσο και από την πλευρά της Κίνας, όσον αφορά το θέμα της βοήθειας, των επενδυτικών δυνατοτήτων. Εμείς δεν την έχουμε ζητήσει αυτή την προσφορά. Σε κάθε περίπτωση όμως θα κάνουμε και επί τόπου επισκέψεις, θα κάνουμε και επαφή. Υπάρχει στο τραπέζι των συζητήσεων, έχει τεθεί και από την πλευρά της Ρωσίας και όχι μόνο για οικονομική βοήθεια».

Θα σήμαινε όμως αλλαγή προσανατολισμού για την Ελλάδα η στροφή προς την Ρωσία και την Κίνα; Ο κ. Χουντής ήταν ξεκάθαρος:
«Σε καμία περίπτωση δεν απαγορεύεται να υπάρξει οικονομική βοήθεια ή οικονομική συνεργασία και με χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Άλλωστε, όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν τέτοιες μορφές συνεργασίας με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, όχι μόνο με τη Ρωσία ή την Κίνα αλλά και με άλλες χώρες. Επομένως δεν απαγορεύεται αυτό. Εμείς το πρώτο πλάνο που έχουμε είναι να βρούμε λύση με τους Ευρωπαίους εταίρους διότι ξέρουμε τις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις που συγκροτεί η παρουσία μας στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη. Εκεί πιστεύω ότι πρέπει να εξαντλήσουμε και θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για να πετύχουμε μία λύση, ενώ ταυτόχρονα δεν αποκλείουμε και άλλου τύπου συνεργασίες, αυτό έτσι κι αλλιώς θα έπρεπε να γίνει».

Φαίνεται λοιπόν πως όταν μια χώρα έχει Plan B και διαπραγματεύεται πραγματικά, τότε η φωνή της λογικής επιβάλλεται, καθώς ο Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε σήμερα πως έχει ήδη επέλθει συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και της ΕΕ, που όμως θα ανακοινωθεί επίσημα στις 16 Φεβρουαρίου!
Μέχρι τότε όμως, κάποιοι θα παίζουν επικίνδυνα οικονομικά παιχνίδια στις πλάτες του Ελληνικού λαού…




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου