Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Γκιουλέκας: «Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπονόμευσαν το veto του Καραμανλή στο ΝΑΤΟ για τα Σκόπια»

Μία σημαντική παρέμβαση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κατά των Ελληνικών θέσεων στο ζήτημα της ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ το 2008 επανέφερε στο προσκήνιο και υπενθυμίζει σε όλους τους Έλληνες σε συνέντευξη που παραχώρησε στο crashonline.gr ο πρώην Υφυπουργός Παιδείας  και υποψήφιος  με τη Νέα Δημοκρατία στην Α’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας.

Όπως αναφέρει ο υποψήφιος βουλευτής, στις 17 Μαρτίου 2008, δηλαδή 17 ημέρες πριν τη μεγάλη μάχη της ελληνικής κυβέρνησης στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι (2-4 Απριλίου του 2008) ενάντια στις ΗΠΑ, Γερμανία και τις άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις, όπου κρινόταν η ένταξη της ΠΓΔΜ στη Συμμαχία με το Συνταγματικό της όνομα, μία ομάδα αποτελούμενη από 193 προβεβλημένα στελέχη και προσωπικότητες του ΣΥΡΙΖΑ, υπέγραφαν και διένειμαν κείμενο με το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ, υπονόμευαν την Εθνική γραμμή για άρνηση της Ελλάδας στην ένταξη της ΠΓΔΜ με το όνομα “Μακεδονία” στο ΝΑΤΟ, εάν προηγουμένως δεν έχει βρεθεί λύση στο θέμα της ονομασίας.

Στο εν λόγω κείμενο το οποίο βρίσκεται ακόμη και σήμερα ανηρτημένο στο παρακάτω σύνδεσμο του ΣΥΡΙΖΑ Βύρωνα
http://syriza-vyrona.pblogs.gr/2014/05/211571.html  αναφέρεται ξεκάθαρα ότι:
“Οι υπογράφουσες και υπογράφοντες υπενθυμίζουμε τα αυτονόητα: δεν υπάρχει κανένα «εθνικό συμφέρον» που να διακυβεύεται αν δοθεί η δυνατότητα στη γειτονική χώρα να διατηρήσει τη συνταγματική της ονομασία και δεν υπάρχει καμιά «αλβανική απειλή» που δήθεν συνδέεται με την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου -πόσο μάλλον που αυτή η τελευταία είναι προϊόν ενός πολέμου που φέρει και την ελληνική υπογραφή”.

Επιπλέον στο κείμενο τους, τα 193 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιτίθενται ευθέως στις Ελληνικές θέσεις για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, οι οποίες χαρακτηρίζονται από τα στελέχη του κόμματος ως εθνικιστικές.
Όπως αναφέρουν στο κείμενο τους τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, “Παρά το γεγονός, ωστόσο, ότι ο ελληνικός εθνικισμός έχει υποστεί σοβαρά πλήγματα τα τελευταία χρόνια, η δημόσια συζήτηση περί τα Βαλκάνια ακόμα κινείται μεταξύ αντιαλβανισμού και σκοπιανοφαγίας από τη μια και ενός αντιαμερικανισμού από την άλλη, που περιγράφει αλλά δεν εξηγεί σχεδόν τίποτα”.

Φτάνουν δε στο σημείο τα 193 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορούν όπως αναφέρουν τον ελληνικό “εθνικισμό” ότι έχει νομιμοποιήσει  πολέμους και έχει «ενθαρρύνει» εθνοκαθάρσεις. Δηλαδή με λίγα λόγια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζουν τους Έλληνες ως υποστηρικτές εθνοκαθάρσεων και πολεμοχαρής.

Για του λόγου το αληθές στο κείμενο τους τα 193 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι, “Δεδομένου ότι μέχρι σήμερα ο εθνικισμός -όχι μόνο «των άλλων», αλλά και ο «δικός μας» – έχει «νομιμοποιήσει» πολέμους, έχει «ενθαρρύνει» εθνοκαθάρσεις και έχει δημιουργήσει κύματα μεταναστών και προσφύγων, δηλώνουμε ότι δε θα αφήσουμε τους κατά φαντασία μακεδονομάχους να δηλητηριάσουν την ελληνική κοινωνία με πολεμικές ιαχές και να υπονομεύσουν ακόμα περισσότερο την ειρήνη και την αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς των Βαλκανίων”.

Το πλέον όμως εντυπωσιακό είναι ότι το παραπάνω κείμενο, το έχουν υπογράψει εξέχοντα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία σήμερα διεκδικούν κυβερνητικές θέσεις όπως, ο Γιάννης Μηλιός (Υπεύθυνος Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ) και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος (βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ).

Ουσιαστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που διεκδικούν την ψήφο του Ελληνικού λαού και επιδιώκουν να κυβερνήσουν την χώρα, εκπροσωπώντας τα συμφέροντα της Ελλάδας και των πολιτών της, έχουν αμφισβητήσει στο πρόσφατο παρελθόν εθνικές και κοινά αποδεκτές από το σύνολο του ελληνικού λαού, θέσεις που άπτονται των εθνικών συμφερόντων.

Άνθρωποι που εξομοίωσαν τον αναθεωρητικό επεκτατικό εθνικισμό της ΠΓΔΜ με τους απολυτρωτικούς χάρτες και την απίστευτης πολιτιστικής βαρβαρότητας προπαγάνδα, με τον δίκαιο αγώνα της Ελλάδας να υπερασπίσει τα εθνικά της δίκαια και συμφέροντα, ζητούν από τον ελληνικό λαό να του εμπιστευτούν την διακυβέρνηση της χώρας, χωρίς να έχουν διευκρινίσει εάν ακόμη και σήμερα πιστεύουν σε αυτά που έγραψαν και υπέγραψαν φαρδιά πλατιά πριν από σχεδόν επτά χρόνια.

Διαβάστε το κείμενο που υπέγραψαν τα 193 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στις 17 Μαρτίου του 2008 για την Εθνική προσπάθεια στην διάσκεψη του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι κατά την ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ στο link:
http://syriza-vyrona.pblogs.gr/2014/05/211571.html

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ : Γιώργος Τσιμπούκης
ΠΗΓΗ : http://www.viadiplomacy.gr/gkioulekas-stelechi-tou-siriza-iponomefsan-tin-arnitiki-thesi-tou-karamanli-sto-nato-gia-ta-skopia/





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου