Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Είμαστε εκτεθειμένοι στις ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι τα σημερινά όρια είναι ανεπαρκή και πρέπει να αναθεωρηθούν. Πρόβλημα αποτελούν για τον άνθρωπο όλες οι συσκευές που εκπέμπουν ή λαμβάνουν ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.

Περισσότερο εκτεθειμένα είναι τα παιδιά και οι έφηβοι, σε σχέση με τους ενήλικες, στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία ραδιοσυχνοτήτων (RF/EMF), που εκπέμπουν οι συσκευές wi-fi, αλλά και τα ραδιόφωνα, οι τηλεοράσεις, οι φούρνοι μικροκυμάτων, τα κινητά τηλέφωνα.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Microscopy and Ultrastructure και αναπαρήγαγε το περιοδικό Forbes:
Τα παιδιά απορροφούν μεγαλύτερη ποσότητα ακτινοβολίας μικροκυμάτων από τους ενήλικες, καθώς τα κρανία των παιδιών είναι λεπτότερα από των ενηλίκων και αποθηκεύουν περισσότερη ακτινοβολία στον εγκεφαλικό ιστό.
Τα έμβρυα είναι ακόμα πιο ευάλωτα από τα παιδιά.
Οι έφηβες και οι γυναίκες δεν θα πρέπει να τοποθετούν το κινητό τους κοντά στο στήθος τους ή στο κεφάλι τους.
Στο κινητό θα πρέπει να υπάρχουν προειδοποιήσεις για τους κινδύνους από την υπερέκθεση στην ακτινοβολία
Οι κυβερνήσεις έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις, όμως το μεγαλύτερο μέρος του κοινού τις αγνοεί.
Οι τρέχουσες τιμές στα όρια έκθεσης είναι ανεπαρκείς και πρέπει να αναθεωρηθούν.
Οι ασύρματες συσκευές είναι ραδιοπομποί, όχι παιχνίδια. Η πώληση τους στα καταστήματα παιχνιδιών θα πρέπει να παρακολουθείται στενά, ακόμη και να απαγορευτεί.

Οι ανησυχία για τις επιπτώσεις στην υγεία μας γίνονται ολοένα και μεγαλύτερες, καθώς έχει αποδειχθεί πλέον ότι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία επηρεάζει και βλάπτει και το DNA μας, που περνάει στους απογόνους μας.

Wi-Fi routers, κινητά τηλέφωνα, ασύρματα τηλέφωνα, συσκευές παρακολούθησης μωρού, ηλεκτρικές κουβέρτες, ρολόγια, όλες αυτές οι συσκευές είναι επιζήμιες.

Ο Δρ Martin Blank που μελετά τις επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια, τόνισε σε μια διάλεξη το 2012 (δείτε το video παρακάτω), ότι η βλάβη στο DNA διαταράσσει τη φυσιολογική ανάπτυξη των κυττάρων και την παραγωγή πρωτεϊνών και ανέφερε μελέτες που έχουν δείξει καρκίνο προκαλούμενο από βλάβη στο DNA.
Όπως είπε, έχει αποδειχθεί ότι οι ηλεκτρικές κουβέρτες αυξάνουν σημαντικά τις πιθανότητες μιας γυναίκας για αποβολή.

Ποια είναι τώρα τα συχνότερα προβλήματα.

Ηλεκτρικό πεδίο και επιπτώσεις στην υγεία:
-Επιδεινούμενες αλλεργίες
-Διαταραχές ύπνου
-Ιδρώτας
-Παλμοί της καρδιάς
-Πόνος μυών και νεύρων
-κουρασμένο ξύπνημα
-Πρωινή οξυθυμία
-βρέξιμο του κρεβατιού από τα παιδιά

Επιπτώσεις στην υγεία από ραδιοσυχνότητες:
-Πονοκέφαλοι
-Οξυθυμία
-Προβλήματα μνήμης
-Αδυναμία συγκέντρωσης

Έκθεση σε ηλεκτρικά και μαγνητικά πεδία.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αναφέρει ότι το ανώτατο επίπεδο για ένα μαγνητικό πεδίο σε ένα σπίτι θα πρέπει να είναι 3 έως 4 μιλιγκάους.
Στην Καλιφόρνια, ένα 4-χρονο κορίτσι ζούσε σε πεδίο 80 μιλιγκάους γύρω από το κρεβάτι της, που το προκαλούσαν οι γνωστές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας οικιακές συσκευές.  Ήταν ληθαργική, δεν είχε καμία όρεξη και είχε πρωκτική αιμορραγία. Από τη στιγμή που καθαρίστηκε το πεδίο, τα συμπτώματα της εξαφανίστηκαν.

Στο μεταξύ, πέντε δεκαπέχρονες κοπέλες από τη Δανία δημιούργησαν ένα επιστημονικό πείραμα που προκάλεσε σάλο στην επιστημονική κοινότητα.

Τα κορίτσια παρατήρησαν ότι όταν κοιμούνταν με τα κινητά τους τηλέφωνα κοντά στο κεφάλι τους τη νύχτα και την επόμενη ημέρα είχαν συχνά δυσκολία συγκέντρωσης στο σχολείο.
Έτσι θέλησαν να δοκιμάσουν την επίδραση της ακτινοβολίας ενός κινητού τηλεφώνου σε ένα φυτό.

Οι μαθήτριες τοποθέτησαν έξι δίσκους με ένα είδος κάρδαμου σε ένα δωμάτιο χωρίς ακτινοβολία και έξι δίσκους με σπόρους από το ίδιο φυτό σε ένα άλλο δωμάτιο δίπλα σε δύο router με ασύρματο wi-fi, που σύμφωνα με τους υπολογισμούς των κοριτσιών, εκπέμπει το ίδιο είδος ακτινοβολίας με το συνηθισμένο κινητό τηλέφωνο.

Κατά τη διάρκεια των επόμενων 12 ημερών, τα κορίτσια παρατήρησαν, μέτρησαν, ζύγισαν και φωτογράφισαν τα αποτελέσματά τους.
Παρά το γεγονός ότι το πείραμα, δεν είχε τελειώσει, τα αποτελέσματα ήταν φανερά.
Οι σπόροι κάρδαμου που ήταν τοποθετημένοι κοντά στα router δεν είχαν μεγαλώσει.
Πολλοί μάλιστα από αυτούς, ήταν νεκροί.
Αντίθετα οι σπόροι κάρδαμου που φυτεύτηκαν στο άλλο δωμάτιο, μακριά από τα router, βλάστισαν.
Τα κορίτσια κέρδισαν με το πείραμα το ενδιαφέρον των επιστημόνων σε όλο τον κόσμο, καθώς απέδειξαν το πόσο προβληματική μπορεί να είναι η οικιακή ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.


Δείτε το video στο link:
https://www.youtube.com/watch?v=Cx0VmLUDF48
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου