Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Επιφάνεια για την Ελληνική Αριστερά, γράφει ο Economist

Στην κίνηση  του Αλέξη Τσίπρα να ελευθερώσει ένα περιστέρι στον ουρανό κατά τη διάρκεια της τελετής Αγιασμού των Υδάτων στον Πειραιά αναφέρεται άρθρο του Economist, όπου υπενθυμίζεται και παλαιότερη τηλεοπτική δήλωση του Αλέξη Τσίπρα πως «δεν είναι θρησκευόμενος».

Στο άρθρο διαβάζουμε πως μολονότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι άθεος και έχει ονομάσει το παιδί του Ερνέστο προς τιμήν του Τσε Γκεβάρα, χωρίς να το βαφτίσει σε εκκλησία, αυτό δεν τον έχει εμποδίσει να αποκτήσει φίλους στην Εκκλησία όπως ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ο συντάκτης του άρθρου σημειώνει πως έκανε το καθήκον του σαν ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης και απελευθέρωσε ένα περιστέρι στο άκουσμα των λέξεων «…και το Πνεύμα εν είδει περιστεράς».

Ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε για τον εορτασμό των Θεοφανείων στο πρώτο λιμάνι της χώρας, στην επίσημη τελετή του Καθαγιασμού των υδάτων και της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα.

Μετά την τελετή ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε:
«Σημαντική μέρα για την ορθοδοξία, λαμπρή γιορτή για τον Ελληνικό λαό. Να ευχηθούμε το φως της δικαιοσύνης και της αλήθειας να ζεσταίνει από εδώ και μπρος την πατρίδα μας».

Την ίδια ώρα στο διαδίκτυο κυκλοφορεί βίντεο από παλαιότερη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα που απαντά ότι «δεν είναι θρησκευόμενος» όταν ρωτάται από τον δημοσιογράφο αν θα πήγαινε με τη συνοδεία κάμερας να ανάψει ένα κερί.

Στο βίντεο αυτό, προβάλλονται και στιγμιότυπα από το προσκύνημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Άγιον Όρος, το οποίο καλύφθηκε εκτενώς από τηλεοπτικά συνεργεία και φωτογράφους.
Δείτε το video στο link:
https://www.youtube.com/watch?v=VsSxMDYIH94

Διαβάστε το άρθρο του economist στο link:
http://www.economist.com/blogs/erasmus/2015/01/epiphany-greek-left

Φαίνεται τελικά πως γίνονται θαύματα και στις μέρες μας.
Ο άθεος Αλέξης, τελικά έρχεται κοντά στη θρησκεία και τον Θεό.
Το μόνο που λείπει πλέον είναι να τον δούμε να παντρεύεται με θρησκευτικό γάμο και ταυτόχρονα να βαφτίζει τα παιδιά του, όπως κάνει η πλειοψηφία των Ελλήνων Χριστιανών Ορθόδοξων.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου