Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Μισές δουλειές και πάλι από το Υπουργείο Παιδείας: σταματάει η τροφοδοσία της Τράπεζας θεμάτων, αλλά δεν καταργείται...

Λιγότερα θα είναι τον Ιούνιο του 2015 τα θέματα στην Τράπεζα Θεμάτων της Α' και Β' Λυκείου, ενώ θα αφαιρεθούν θέματα και θα υπάρξει εξορθολογισμός, ώστε να σταματήσει κάπως η χαοτική κατάσταση.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας που έγινε σήμερα, μετά από ασφυκτικές πιέσεις που δέχτηκε από την εκπαιδευτική κοινότητα, αποφάσισε να διακόψει την τροφοδοσία της (απαράδεκτης) Τράπεζας Θεμάτων από τις 21 Ιανουαρίου 2015 με νέα θέματα, ενώ έως τα τέλη Μαρτίου θα πρέπει να προχωρήσουν οι αρμόδιες επιτροπές σε εξορθολογισμό και περικοπή των θεμάτων της, ώστε να μπορούν (κάπως) να διδαχθούν..

«Υπάρχουν επαναλήψεις, ασάφειες και προβλήματα στα θέματα που έχουν επιλεγεί» σημείωσε ο υπουργός Παιδείας, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στα Αρχαία Ελληνικά τα θέματα θα μειωθούν σε 200 από 420 που είναι σήμερα. Το ίδιο θα γίνει και στη Φυσική, που από 387 θέματα σήμερα, θα επιλεγούν τα 200.

Ο κ. Λοβέρδος ανέφερε επίσης, ότι δέχεται πολλές διαμαρτυρίες για το περιεχόμενο της Τράπεζας Θεμάτων, ωστόσο τόνισε πως δεν μπορεί να την καταργήσει, γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για την εκπαιδευτική διαδικασία.


Δεν μας εξηγεί όμως, γιατί θα είναι καταστροφική για την παιδεία η κατάργηση ενός απαράδεκτου μέτρου που απέτυχε παταγωδώς, ένα μέτρο που θεσπίστηκε μόλις πέρυσι και έφερε την απόγνωση σε χιλιάδες μαθητές, αλλά και καθηγητές.

Ως προς τη διαδικασία, αναμένεται η έκδοση σχετικής κανονιστικής πράξης, ενώ θα υπάρξει σύντομα και ανακοίνωση από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Στο θέμα είχαμε αναφερθεί με άρθρο μας εδώ και μερικούς μήνες, άρθρο που μπορείτε να διαβάστε στο link:
http://cosmostatus.blogspot.gr/2014/11/blog-post.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου