Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Ψιλό και χοντρό γαζί δουλεύει η νέα Ελληνική κυβέρνηση τους Ευρωπαίους

Δεν είναι τυχαίο ότι η συνάντηση Τσίπρα - Ντάισελμπλουμ κράτησε μόνο μισή ώρα, σε αντίθεση με τη συνάντηση με τον Μάρτιν Σουλτς που κράτησε δύο ώρες!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Οικονομικών του Eurogroup βγήκε από το Μαξίμου συνοφρυωμένος και σε κακή διάθεση, γεγονός που μαρτυρά πολλά για το τι συνέβη όταν αποχώρησαν οι δημοσιογράφοι.

Ο Τσίπρας έπαιξε με την τέχνη της επικοινωνίας και της δημόσιας εικόνας, φέρνοντας σε δύσκολη θέση τον τεχνοκράτη Γέρουν Ντάισελμπλουμ, τόσο μπροστά στις κάμερες, όσο και πίσω από τα φώτα της επικαιρότητας.
 Μόλις μπήκαν στο σαλονάκι του Μαξίμου, μπροστά στις κάμερες και με άνετο ύφος ο Αλέξης Τσίπρας ρώτησε τον Ντάισελπμπλουμ:
«Τι καιρό κάνει στην χώρα σας;».
Η ερώτηση αιφνιδίασε τον Ντάισελμπλουμ και αυτό φάνηκε και στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Ο επικεφαλής του Eurogroup απάντησε «έχει κρύο και βροχή».
Συνεχίζοντας το ειρωνικό σφυροκόπημα, ο Αλέξης Τσίπρας, πάλι με σκληρό ύφος και με νόημα απάντησε: «Εδώ εμείς έχουμε ζέστη».
Πάντως μίλησαν για τον καιρό, σε μια προσπάθεια να βγουν και οι δύο από την αμηχανία…

Είναι προφανές ότι υπάρχουν ουσιαστικές διαφωνίες των Ευρωπαίων με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος δεν δέχεται να μιλήσει με οικονομοτεχνικούς όρους.
Επιμένει να μιλά στους δανειστές με όρους πολιτικούς και κοινωνικής αλληλεγγύης.
Το αν θα καταφέρει να γυρίσει το παιχνίδι υπέρ της Ελλάδας, θα φανεί σύντομα. Πάντως μέχρι στιγμής δεν μπορούν να βγουν εύκολα συμπεράσματα.
Η Ελληνική κυβέρνηση φαίνεται πως ακολουθεί τη στρατηγική που λέει πως η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση.

Στη συνέχεια, ο Γερούντ Ντάισελμπλουμ συναντήθηκε με την Γιάννη Βαρουφάκη.
Η συνάντηση αυτή, κράτησε πάνω από δυο ώρες!
Ο Γιάννης Βαρουφάκης, αιφνιδίασε τον Ντάισελμπλουμ λέγοντας:
«Με αυτή τη σαθρά δομημένη επιτροπή δεν θα συνεργαστούμε»…
 Το βλέμμα του Ντάισελμπλουμ, μόλις άκουσε τον υπουργό Οικονομικών ήταν όλα τα λεφτά! Κούνησε το κεφάλι του, χαιρέτησε και έφυγε γρήγορα.

Δεν είναι βέβαιο το που θα καταλήξει αυτή η κόντρα ή το δούλεμα των Ευρωπαίων από την νέα Ελληνική κυβέρνηση. Το μόνο βέβαιο είναι πως αυτές οι κινήσει κερδίζουν τον Ελληνικό λαό που βλέπει επιτέλους, μετά από 5 χρόνια, τους κυβερνόντες να μην σκύβουν το κεφάλι στις απαιτήσει των δανειστών.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου