Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Ο πρώτος θάνατος ανθρώπου από μεταλλαγμένη τροφή, είναι γεγονός!

Οι γιατροί του νοσοκομείου Carlos III στη Μαδρίτη επιβεβαίωσαν την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, τον πρώτο θάνατο ανθρώπου μετά από κατανάλωση γενετικά τροποποιημένης (μεταλλαγμένης) τροφής.

Πρόκειται για τον 31 ετών Χουάν Πέδρο Ράμος, ο οποίος πέθανε στις 7 Ιανουαρίου από αναφυλακτικό σοκ, αφού έφαγε γενετικά τροποποιημένες ντομάτες που περιείχαν γονίδια ψαριών.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, η τροφή προκάλεσε στον Ράμος μια «βίαιη και θανάσιμη αλλεργική αντίδραση».
Όπως ανέφεραν, η υγεία του νεαρού είχε αρχίσει να χειροτερεύει με καλπάζοντα ρυθμό, όταν στις αρχές Ιανουαρίου εισήχθη στο νοσοκομείο με συμπτώματα αλλεργίας.
Του χορηγήθηκαν αμέσως φάρμακα προκειμένου να σταματήσουν το αναφυλακτικό σοκ, αλλά αυτά αποδείχθηκαν αναποτελεσματικά.

Η ομάδα των ειδικών υποστηρίζει ότι εντόπισε την αιτία της αλλεργικής αντίδρασης:
Ο άνδρας είχε φάει ένα σάντουιτς για μεσημεριανό που περιείχε γενετικά τροποποιημένες ντομάτες, οι οποίες του προκάλεσαν αλλεργικό σοκ  και οδήγησαν στο θάνατό του.

Ο Ράμος εργαζόταν ως αποθηκάριος στη Μαδρίτη. Στις 7 Ιανουαρίου κι ενώ βρισκόταν στη δουλειά, ένιωσε αδιαθεσία αμέσως μετά το μεσημεριανό.
Αμέσως, άρχισε να έχει τα πρώτα συμπτώματα: έντονο κνησμό, σοβαρό πρήξιμο στο λαιμό και δραστική πτώση στην πίεση του αίματος.
Ο 31χρονος, ο οποίος γνώριζε ότι ήταν αλλεργικός, αμέσως έκανε μια ένεση επινεφρίνης στον εαυτό του, αλλά η κατάσταση της υγείας του εξακολουθούσε να χειροτερεύει.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε εσπευσμένα από συναδέλφους του στο νοσοκομείο, αλλά το ιατρικό προσωπικό δεν μπόρεσε να εντοπίσει εγκαίρως την αιτία της αλλεργικής αντίδρασης, ενώ καμία από τις γνωστές ιατρικές θεραπείες δεν μπόρεσε να φέρει αποτέλεσμα.
Ο θάνατος του Ράμος επιβεβαιώθηκε μία μόλις ώρα μετά την άφιξή του στο νοσοκομείο.

Οι ιατρικοί ερευνητές και οι ιατροδικαστές του νοσοκομείου Carlos III, διεξήγαγαν πολλά τεστ και αναλύσεις προτού μπορέσουν να καταλήξουν στο τι οδήγησε στο θάνατο του Ράμος.
Ο θάνατος προήλθε από αλλεργική αντίδραση σε θαλασσινά!
Ο Ράμος όμως είχε καταναλώσει ένα σάντουιτς με μπέικον, μαρούλι και ντομάτα και ένα αναψυκτικό διαίτης...
Τελικά οι γιατροί διαπίστωσαν ότι η ντομάτα που είχε φάει, όχι μόνον περιείχε αλλεργιογόνα σχετιζόμενα με τα ψάρια, αλλά και γονίδια ανθεκτικά στην αντιβίωση, τα οποία απέτρεψαν τα λευκά αιμοσφαίρια στο αίμα του Ράμος να καταπολεμήσουν την αλλεργία και να τον σώσουν!

«Στην αρχή, νομίζαμε ότι υπήρχε κάποιο είδος μόλυνσης στο φαγητό του, είτε λόγω επαφής με ψάρια ή ιχθυοτροφής κατά την ετοιμασία του», είπε ο δρ. Ραφαέλ Περέζ-Σανταμαρίνα.
«Μόνον όταν εξετάσαμε την ντομάτα παρατηρήσαμε ότι περιείχε αλλεργιογόνα που περιέχονται στις ιχθυοτροφές. Μετά από πολλές και διαφορετικές αναλύσεις, επιβεβαιώσαμε όλοι ότι ήταν πράγματι η ντομάτα η πηγή των αλλεργιογόνων που σκότωσαν τον Ράμος», πρόσθεσε.

Η υπόθεση του Ράμος είναι το πρώτο θανατηφόρο κρούσμα που επιβεβαιώνεται ότι συνδέεται με την πρόσληψη γενετικά τροποποιημένης τροφής.
Το όλο θέμα έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις περισσότερες επιστημονικές μελέτες που καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι (δήθεν) οι γενετικά τροποποιημένοι (μεταλλαγμένοι) σπόροι που κυκλοφορούν στην αγορά είναι (δήθεν) απολύτως ασφαλείς.

Θυμίζουμε πως πριν λίγες μέρες, η ΕΕ ενέκρινε την καλλιέργεια των Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών στην Ευρώπη, παραχωρώντας στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης το δικαίωμα να απαγορεύουν μονομερώς τις καλλιέργειες αυτές στο έδαφός τους.
Διαβάστε το άρθρο στο link:
http://cosmostatus.blogspot.gr/2015/01/blog-post_13.html

Με πληροφορίες από το tvxs.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου