Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Νέες απειλές προς την Ελλάδα από τους τοκογλύφους

Το Βερολίνο θύμισε στους Έλληνες διά του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι οι συμφωνίες που έχει συνάψει η Ελλάδα δεσμεύουν και τις μελλοντικές κυβερνήσεις.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της DW, μια ενδεχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές στην Ελλάδα ίσως να κλονίσει την εμπιστοσύνη των αγορών.
«Οι Έλληνες γνωρίζουν καλά ποιες επιπτώσεις θα μπορούσε να έχει ένα λάθος αποτέλεσμα στις εκλογές», είχε προειδοποιήσει απροκάλυπτα ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ακόμα πιο σαφής είναι η ανάλυση της επενδυτικής τράπεζας Goldman-Sachs:
«Σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήσει την απειλή του και σταματήσει να εξυπηρετεί το χρέος και επιλέξει την μετωπική σύγκρουση με τους διεθνείς πιστωτές, ενδέχεται η ΕΚΤ να αναγκαστεί να κρατήσει κλειστές τις Ελληνικές τράπεζες για αρκετές μέρες».

Απειλές για χειραγώγηση των εκλογών, ώστε να φοβηθεί ο Ελληνικός λαός και να ψηφίσει τους εκπροσώπους των δανειστών - τοκογλύφων στην Ελλάδα.

Οι Έλληνες όμως δεν θα πρέπει να φοβηθούν.

Τα χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα από τις πολεμικές αποζημιώσεις και από το κατοχικό δάνειο, είναι πολλαπλάσιο του Ελληνικού.
Τα πράγματα είναι απλά: η Γερμανία πληρώνει την Ελλάδα και η Ελλάδα αποπληρώνει τους δανειστές και ξεχρεώνει μια για πάντα!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου