Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Βρέθηκε ο μάρτυρας κλειδί που θα γλυτώσει τους Καρατζαφέρη, Τσάτσο και Κομνόπουλο από την κατηγορία για μίζες από τα εξοπλιστικά!

Μάρτυρας κλειδί θα προσέλθει στους ανακριτές και τους εισαγγελείς που ασχολούνται με την υπόθεση του Γ. Καρατζαφέρη, ο οποίος θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και θα δηλώσει κατηγορηματικά πως τα συγκεκριμένα χρήματα που κατατέθηκαν σε offshore εταιρεία του προέδρου του ΛΑΟΣ, δεν προέρχονται από μίζες.

Η αποκάλυψη αυτή, που προέρχεται από αποκλειστικές πληροφορίες του kontranews.gr και αναδημοσιεύουμε, διασταυρώνεται απόλυτα από τους ανθρώπους που κατέθεσαν τα χρήματα στους λογαριασμούς του Καρατζαφέρη, τους επιχειρηματίες Κομνόπουλο και Τσάτσο, οι οποίοι επίσης θα δηλώσουν κατηγορηματικά πως ούτε ξέρουν ούτε συνάντησαν ποτέ τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης ετοιμάζει το νομικό του οπλοστάσιο με τους δικηγόρους Θανάση Βαρλάμη και Φραγκίσκο Ραγκούση, περιμένοντας την κλήση από αφενός από την εισαγγελέα που διενεργεί την ανάκριση για το θέμα του πόθεν έσχες καθώς και τον ανακριτή Μαλλή που διενεργεί ανάκριση για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων και κυρίως για τα Σούπερ Πούμα και τα Exoset, όπου είναι κατηγορούμενοι και οι δύο επιχειρηματίες.

Το ερώτημα είναι ποιος είναι και τι θα πει ο μάρτυρας;
Το πρόσωπο αυτό προέρχεται από τον οικονομικό χώρο και είχε αναλάβει, όπως θα πει, να μεταφέρει στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Λονδίνο το ποσό των 1,65 εκατομ. ευρώ εκ μέρους του Γ. Καρατζαφέρη.
Αυτή ήταν η εντολή εκ μέρους του προέδρου του ΛΑΟΣ που επιθυμούσε, όπως ήταν πάγια πρακτική πολλών τη συγκεκριμένη δεκαετία (2000), να μεταφέρει τα χρήματα εκτός τραπεζικού συστήματος.
Ο άνθρωπος αυτός, λοιπόν, θα πει πως ανέλαβε να βρει τρόπο και ερήμην του κ. Καρατζαφέρη ήρθε σε επαφή με τους επιχειρηματίες Κομνόπουλο και Τσάτσο.
Εκείνοι λοιπόν, αγνοώντας, σύμφωνα και με τις δυο πλευρές, ότι πρόκειται για χρήματα του Καρατζαφέρη, έκαναν αυτό που ήταν πάγια τακτική.
Ζήτησαν τα χρήματα στα Βαλκάνια, όπου τα είχαν ανάγκη για εκεί επενδύσεις τους και εκείνοι θα τα κατέθεταν ένα μήνα μετά σε λογαριασμό του Καρατζαφέρη στο εξωτερικό.
Η συναλλαγή έγινε και τα χρήματα κατατέθηκαν στην offshore Catalina όπως είχε συμφωνηθεί, χωρίς να γνωρίζει τους μεσάζοντες ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Αυτή είναι η εκδοχή που θα κατατεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του kontranews.gr στις αρμόδιες αρχές και αποκλείει την ύπαρξη μίζας. Αφήνει όμως ανοιχτά τα ζητήματα παραβάσεων πόθεν έσχες και φορολογικής νομοθεσίας.

Οι δύο επιχειρηματίες που πρόσφατα διώκονται επιπλέον και για ξέπλυμα χρήματος για την υπόθεση των Exocet, θα επιβεβαιώσουν την ιστορία και θα πουν πως δεν πρόκειται για μίζες.
Μάλιστα ο συνήγορός τους Δημήτρης Παπαδημητρίου έχει δηλώσει πως «τα χρήματα αυτά δεν έχουν σχέση με μίζες και δε θα μπορούσαν να έχουν σχέση με μίζες».
Αυτή είναι η θέση των δύο επιχειρηματιών για τους οποίους από τις μέχρι τώρα έρευνες φέρεται να προκύπτει πως μέσω δικής τους εταιρίας μπήκαν τα χρήματα σε δύο δόσεις το 2007 στην εταιρία Catalina του προέδρου του ΛΑΟΣ.

Οι επιχειρηματίες είχαν εμφανιστεί εγγράφως δια τους συνηγόρου τους Δημ. Παπαδημητρίου στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης από τους εισαγγελείς διαφθοράς και είχαν δηλώσει έτοιμοι να παράσχουν κάθε διευκρίνιση.

Για να δούμε τελικά εάν πρόκειται για σκευωρία και λάσπη προς τον Γιώργο Καρατζαφέρη ή όχι.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου