Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Ο Αρχηγός του Τουρκικού Ναυτικού απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο!


Η Άγκυρα αποδεικνύει πως είναι αποφασισμένη να ακολουθήσει τον δρόμο της έντασης, των προκλήσεων ακόμη και της κρίσης με την Ελλάδα. Ο Τούρκος αντιναύαρχος Μπουλέντ Μποστάνογλου θυμήθηκε το casus beli που είχε ψηφίσει η Τουρκική βουλή το 1995.

Ο Αρχηγός του ναυτικού της Τουρκίας δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Τζούμχουριέτ πως «αν επεκτείνετε τα χωρικά σας ύδατα στα 12 μίλια θα έχουμε πόλεμο».

Ο Μποστάνογλου επίσης υποστηρίζει ότι μέχρι το 2023 η χώρα του θα είναι παγκόσμια ναυτική δύναμη. Μεγαλεπήβολα σχέδια από κάποιον που θα πρέπει να ξέρει πολύ καλά μετά από τόσα χρόνια καριέρας ότι δεν είναι αρκετά τα νέα πλοία και η τεχνολογία για να γίνεις ναυτική δύναμη. Βοηθούν πολύ αλλά δεν κάνουν τίποτα χωρίς την «ναυτοσύνη», την οποία οι Τούρκοι όσες «βόλτες» κι αν κάνουν, ακόμη και σήμερα, δεν την έχουν αποκτήσει.

Ο Μποστάνογλου επισημαίνει στις δηλώσεις του την τεράστια σημασία που δίνει η Άγκυρα στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, χαρακτηρίζοντας στρατηγικές περιοχές για την Τουρκία αυτές τις θάλασσες. Για τη Μαύρη θάλασσα δεν λέει τίποτα πάντως, καθώς έχει τη Ρωσία απέναντι…

Ο Τούρκος Αρχηγός κατηγορεί την Ελλάδα πως έχει αποκλείσει την χώρα του από την ελεύθερη ναυσιπλοΐα στο Αιγαίο!!!
Δεν υπάρχει βέβαια μεγαλύτερο ψεύδος από αυτό καθώς τα Τουρκικά πλοία (εμπορικά και πολεμικά) μπορούν να πλεύσουν ελεύθερα στο Αιγαίο αρκεί να τηρούν τους κανόνες της διεθνούς ναυσιπλοΐας.
Η Τουρκία όμως δεν έχει και πολύ καλές σχέσεις με τους διεθνείς κανόνες, αλλά θα πρέπει κάποια στιγμή να μάθει να πορεύεται με αυτούς.
Η Τουρκική καραμέλα της δήθεν έλλειψης «ζωτικού χώρου» για την Τουρκία, είναι πλέον ξεπερασμένη σαν επιχείρημα.

Ο Μποστάνογλου αναφέρθηκε και στην Κύπρο, λέγοντας πως αγνοεί τους τουρκοκύπριους και θα «υποστεί κυρώσεις» αν συνεχίσει έτσι!
Τι είδους κυρώσεις; Θα απαγορέψουν στην Δημοκρατία της Κύπρου να εκμεταλλευτεί την ΑΟΖ της ή θα καταλάβουν και το ελεύθερο τμήμα του νησιού με νέο Αττίλα;

Ο Τούρκος αντιναύαρχος στράφηκε ακόμη και κατά της συμφωνίας Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου, προφανώς επειδή δεν είναι σύμφωνη με τα νέο-οθωμανικά σχέδια της χώρας του.

Οι δηλώσεις του Αρχηγού του Τουρκικού ναυτικού λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από την Ελληνική πλευρά, καθώς αποτελούν ένα σαφές μήνυμα για τις προθέσεις των Τούρκων.
Οι δηλώσεις αυτές δικαιώνουν απόλυτα όσους ανησυχούν για το που πάνε τα ελληνοτουρκικά. Το πρόβλημα όμως είναι πως ανάμεσα σε αυτούς που ανησυχούν, στην Ελλάδα, δεν περιλαμβάνονται πολλοί από τους πρωταγωνιστές της κεντρικής πολιτικής σκηνής, είτε από την συγκυβέρνηση είτε από την αντιπολίτευση.
 


Με πληροφορίες από το onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου