Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Δωρεάν εκπαιδευτικούς ψάχνει το Υπουργείο Παιδείας, βαφτίζοντάς τους «εθελοντές»… Υπάρχει όμως ανέξοδη λύση!

Ο εξευτελισμός των εκπαιδευτικών δεν έχει τέλος. Δωρεάν εκπαιδευτικούς ψάχνει το Υπουργείο Παιδείας, αδυνατώντας να βρει χρήματα για να προσλάβει αναπληρωτές. Ψάχνουν για «εθελοντές» εκπαιδευτικούς, που θα πληρώνονται με «μόρια» για μελλοντική μόνιμη πρόσληψή τους.
Κανείς όμως δεν αναρωτήθηκε πως θα επιβιώσουν οι «εθελοντές» στα χωριά, τα νησιά ή όπου αλλού κληθούν να εργαστούν εθελοντικά.


Ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος σκέφτεται να ζητήσει την εθελούσια συνεισφορά από εκπαιδευτικούς, οι οποίοι δεν εργάζονται ήδη ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι, με αντάλλαγμα μοριοδότηση, που θα τους βοηθήσει να ανέβουν θέσεις στους πίνακες κατάταξης όταν γίνουν προσλήψεις, όπως όχι μόνο έγραψε η εφημερίδα Τα Νέα, αλλά παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Υπουργός στον Real FM!

Εθελοντές εκπαιδευτικοί που θα δεχτούν να εργαστούν δωρεάν, προκειμένου να καλυφθούν οι περίπου 1100 κενές θέσεις που υπολογίζεται πως υπάρχουν στα σχολεία της χώρας.

«Απομένουν ακόμη 1.100 κενά και μιλάω για κενά που αφορούν την επάρκεια στα σχολεία, όχι την πληρότητα, γιατί αυτός ο στόχος δεν επιτυγχάνεται πια. Δεν μπορώ να τα καλύψω αυτά τα 1.100 κενά γιατί δεν έχω άλλα κονδύλια» είπε ο κ. Λοβέρδος.

«Στο Νότιο Αιγαίο, έχω κενά σε φιλόλογο, σε μαθηματικό. Εδώ τα παιδιά έχουν δίκιο και οι συνδικαλιστές έχουν δίκιο. Για την Τράπεζα θεμάτων δεν έχουν δίκιο. Πέρυσι δόθηκαν μετά τις ευρωεκλογές, λάθος. Φέτος θα δοθούν τώρα», συμπλήρωσε ο Υπουργός.

Το κακό είναι πως όποτε και αν δοθούν στη δημοσιότητα τα θέματα της τράπεζας θεμάτων, είναι αδύνατο να καλυφθούν εντός σχολικού ωραρίου, εκτός του ότι τα θέματα είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Ταυτόχρονα, είναι απάνθρωπο να ζητείται από τα παιδιά του Λυκείου να δίνουν πανελλήνιες εξετάσεις κατά 50% στην πρώτη και δευτέρα Λυκείου, σε όλα τα μαθήματα!

«Προσπαθούμε τουλάχιστον και λέμε, καλύτερο θα ήταν από όλα να πάρουμε αναπληρωτές καθηγητές. Δεν μας δίνουν τα χρήματα, δεν υπάρχουν τα χρήματα ή και αν υπήρχαν τα χρήματα, γιατί καμιά φορά τα βρίσκεις, λέει το υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης και πολύ σωστά, ότι τα όρια μου έχουν ξεπεραστεί για το 2014 περίμενε μέχρι το 2015.

Λες ότι για του χρόνου, για να μην αντιμετωπίσω ή εγώ ή ο επόμενος τέτοιο πρόβλημα πρέπει να βγούμε από το λόγο 1 προς 10 θα ξέρουμε την άλλη βδομάδα, άντε την παρ' άλλη και θα προκηρύξουμε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Με αυτό το διαγωνισμό θα πάρουμε γύρω στους 10.000 μόνιμους εκπαιδευτικούς και του χρόνου, δεν θα συζητάτε με τον τότε υπουργό Παιδείας, εμένα ή άλλον, αυτά τα προβλήματα.

Για το τώρα, ετοιμάζουμε μια λύση. Εγώ δεν ντρέπομαι να πω, ότι θα προσφύγω στον εθελοντισμό. Τώρα τι είδους εθελοντισμό, θα σας το πω όταν θα έχω την θετική επιλογή του συναρμόδιου υπουργού, γιατί ακόμα δεν την έχω. Δεν ντρέπομαι να το πω, γιατί ξέρω ότι η χώρα μου είναι σε παρακμή, το πρωτεύον είναι τα παιδιά να έχουν δάσκαλο».

Απίστευτα λόγια από Υπουργό! Ακόμη και αν είναι αλήθεια, είναι αδιανόητο να λες δημοσίως πως η χώρα σου είναι σε παρακμή, είναι αδιανόητο να μην ντρέπεσαι να υποστηρίζεις πως θα προσφύγεις στον εθελοντισμό και στην πληρωμή με μόρια των εκπαιδευτικών, που υποτίθεται πως πάνω τους βασίζεις το μέλλον των παιδιών της χώρας σου…

Πάντως υπάρχει λύση για τους 1100 εκπαιδευτικούς που χρειάζεται το Υπουργείο. Μια λύση που δεν θα κοστίσει τίποτα στον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς δεν θα χρειαστούν επιπλέον χρήματα:

Εάν οι 300 βουλευτές σταματήσουν να πληρώνονται και εργαστούν αυτοί εθελοντικά για την Ελλάδα, τότε κάθε μήνα θα εξοικονομούνται τουλάχιστον:

5000€ x 300 βουλευτές = 1.500.000€

Κάθε αναπληρωτής κοστίζει μικτά 1200€ μηνιαίως.

Άρα 1.500.000€ ÷ 1200€ = 1250 εκπαιδευτικοί μηνιαίως!!!

Το Υπουργείο ισχυρίζεται πως χρειάζονται 1100 εκπαιδευτικοί.

Άρα περισσεύουν χρήματα για ακόμη 150!

Η πληρωμή των βουλευτών μπορεί να γίνει με μόρια στις επόμενες εκλογές, για παράδειγμα 1000 ψήφους.

Έτσι, λύνονται όλα τα προβλήματα, ανέξοδα. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου