Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Νέα κοροϊδία προς τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς.

Την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου, η εφημερίδα Τα Νέα, κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο την δήλωση – πρόσκληση του Υπουργού Παιδείας προς του καθηγητές για παροχή ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ σε σχολεία, με αντάλλαγμα την «πληρωμή» τους σε μόρια!!!
Το κακό στην υπόθεση είναι πως αντί να στείλουν όλοι «ένα μόριο» στο Υπουργείο, υπάρχουν εκπαιδευτικοί που δηλώνουν έτοιμοι να δουλέψουν τζάμπα!!!


«Επιλέξτε τα δυσπρόσιτα σχολεία και θα πάρετε διπλά μόρια», υποσχέθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο το Υπουργείο Παιδείας στους εκπαιδευτικούς που θα σπεύσουν να καλύψουν τα τουλάχιστον 22.000 κενά ως αναπληρωτές.

Υπόσχεση που όμως δεν φτάνει, καθώς (σύμφωνα με όσα διαβάσαμε στο facebook του Υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου), τα «διπλά μόρια» θα τα λάβουν από το καλοκαίρι του 2015, ενώ η προϋπηρεσία των 4 τελευταίων ετών, δεν θα προσμετρηθεί!!!
ΓΙΑΤΙ;;;

Γιατί για ακόμη μία φορά το Υπουργείο Παιδείας αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού;
Γιατί παίζει με τον πόνο των αδιόριστων εκπαιδευτικών;

Είναι γνωστό πως οι πίνακες με την προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών «κλείδωσαν» το καλοκαίρι του 2010, μετά από μια ακατανόητη απόφαση της τότε Υπουργού Παιδείας, Άννας Διαμαντοπούλου.
Υποτίθεται πως θα γινόταν ΑΣΕΠ και θα ξεκλείδωναν μετά. Ήταν η μεταβατική περίοδος, έλεγαν τότε…
ΑΣΕΠ όμως ΔΕΝ έγινε, άρα η μεταβατική περίοδος ουσιαστικά δεν υπήρξε, άρα θα πρέπει να προσμετρηθεί η προϋπηρεσία από το 2010 ως σήμερα.

Το αποτέλεσμα αυτής της απόφασης είναι πως (άδικα) δεν αλλάζει η σειρά κατάταξης στον πίνακα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών εδώ και 4 χρόνια, ανεξάρτητα εάν κάποιος δούλευε στο Καστελλόριζο, στην Κάσο, στον Κυπρίνο, στον Άγιο Ευστράτιο ή δεν δούλευε καθόλου, γιατί τα έβγαζε πέρα μένοντας στο σπίτι του.

Η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, υπόσχεται ξεκλείδωμα των πινάκων, αλλά χωρίς να προσμετρηθεί η προϋπηρεσία από το 2010 ως το 2014.
ΓΙΑΤΙ;;;

Ποιος θα χάσει και ποιος θα ωφεληθεί αν δεν προσμετρηθεί η προϋπηρεσία των τελευταίων 4 ετών;
Θα χάσουν όλοι οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί που εργάστηκαν σε κάποιο σχολείο και ιδιαίτερα αυτοί που βρέθηκαν σε δυσπρόσιτα μέρη, όπως τα μικρά νησιά και οι απομακρυσμένοι ορεινοί όγκοι.
Κερδισμένοι θα είναι όσοι επέλεξαν να μην εργαστούν σε σχολεία μακριά από το σπίτι τους, μακριά από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους, αλλά και εκείνοι που συνειδητά δεν εργάστηκαν σε κάποιο σχολείο.

Γιατί θα πρέπει να επιβραβευτούν όσοι ΔΕΝ εργάστηκαν;

Γιατί να μην επιβραβευτούν όσοι εργάστηκαν και μάλιστα κάτω από δύσκολες συνθήκες, μακριά από τα σπίτια τους και τις οικογένειές τους;

Την απάντηση μόνο η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας μπορεί να δώσει…

Μήπως θα έπρεπε επιτέλους η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να πράξει τα αυτονόητα;
Να ανοίξει άμεσα τους πίνακες με την προϋπηρεσία, προσμετρώντας και τα 4 τελευταία χρόνια.

Όποιος εργάστηκε δικαιούται να λάβει τα μόρια της προϋπηρεσίας, αναλόγως της περιοχής που βρέθηκε (αστικό κέντρο, χωριό, νησί, ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΟ).
Αυτό είναι το δίκαιο. Αυτό είναι το σωστό.

Κλείνοντας το άρθρο, θα ήθελα να προτείνω στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να εργαστεί και αυτή χωρίς να λαμβάνει μισθό.

Επίσης, καλό θα ήταν οι 300 βουλευτές να μην λαμβάνουν μηνιαίο μισθό για τις υπηρεσίες τους προς το έθνος, με αντάλλαγμα την μοριοδότησή τους στις επερχόμενες εκλογές με 1000 ψήφους.

Έτσι το κράτος θα εξοικονομούσε τουλάχιστον 1.500.000 ευρώ μηνιαίως και άρα θα μπορούσε να προσλάβει τουλάχιστον 1250 επιπλέον εκπαιδευτικούς για να καλύψει τα επιτακτικά κενά που επικαλείται ο Υπουργός, που ζητάει την κάλυψή τους από «εθελοντές»…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου